Puh. 09 692 5441
Malminkatu 24
00100 Helsinki
aukioloajat 9–16
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

Kalenteri

Viime kuussa toukokuu 2017 Ensi kuussa
M T K T P L S
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31
ma touko 01
Vappupäivä tapaamiapaikka on suljettu
ti touko 02 @17:00 - 07:00PM
Tiistaikahvila
to touko 04 @12:30 - 02:00PM
Torstailounas
pe touko 05 @18:00 -
TURKU: Vertaistapaaminen hiv-positiivisille
ke touko 10 @12:00 -
Tapaamispaikka avataan klo 12
ke touko 10 @17:30 - 07:30PM
HELSINKI: Minä ja hiv keskusteluryhmä alkaa
pe touko 12 @18:00 -
HELSINKI: Tapaaminen nuorille

Uutisia muualta

Pelisäännöt

Nämä pelisäännöt koskevat Positiiviset ry:n keskustelualueella käytäviä keskusteluja. Ohjeistuksen tarkoituksena on pitää keskustelufoorumi siistinä ja asiallisena.

Positiiviset ry ei vastaa viestien sisällöistä ja niihin mahdollisesti sisältyvistä linkeistä.

Käyttäjien tulee muistaa, että keskusteluosiot ovat avoinna luettaviksi kenelle tahansa, ja monet vierailijat lukevat ainoastaan tätä osiota. Näin ollen haluamme muistuttaa, että toivomme keskusteluun kirjoittavien noudattavan seuraavia ohjeita:

 

1. Keskustelussa tulee noudattaa Netikettiä ja tätä ohjeistusta.


2. Viestien kirjoittaminen

- Viestin relevanttius: Kun olet lähettämässä viestiä, varmista että se on rakentava ja edistää käytävää keskustelua. Oikolue viestisi ennen lähettämistä.

-Toistuva omaan viestiin vastaaminen: Jos kukaan ei ole vastannut viimeiseen viestiisi, on hyvän tavan mukaista muokata alkuperäistä viestiäsi sen sijaan että lähetät uusia viestejä oman viestisi perään. Kuten alempana oman viestin nostamiskohdassa on sanottu, käyttäjä voi kuitenkin palata vanhaan, jo alas palstalla tippuneeseen aiheeseen, jos hän esimerkiksi saa uutta ja kiinnostavaa tietoa samasta tai sitä lähellä olevasta asiasta.

- Sopiva ja epäsopiva kirjoittaminen: Kirjoita selvää ja siistiä yleiskieltä. Epäsiisti kirjoitus (ns. teinix!!!-kieli), saman tekstin jatkuva toistaminen (ns. floodaus) sekä pelkästään ISOILLA KIRJAIMILLA kirjoittaminen on kiellettyä. Käytä muotoiluja kuten alleviivausta, kursivointia tai lihavointia korostaaksesi haluamasi sanoja viestissäsi. Kiroilu on rumaa ja usein turhaa, joten vältä sitä kaikilla kielillä.

- Hymiöt: Käytä hymiöitä järkevästi. Liiallinen hymiöiden käyttö saattaa ärsyttää ja hidastuttaa sivujen latautumista modeemisurffaajilla. Yksi sopivasti valittu hymiö kertoo aivan saman kuin kuusi kertaa toistettu. Toisaalta pelkän hymiön laittaminen vastaukseksi toisen käyttäjän viestiin ei edistä keskustelua. Muista siis myös perustella mielipiteesi sanoin.

- Lainaaminen muista viesteistä: Jos lainaat toisen tekstiä kauempaa tai toisesta ketjusta, lainaa vain se kohta, jota kommentoit. Lainausten sisälle jäävät kuvat tulee editoida pois. Myös lukuisia sisäkkäisiä lainauksia tulee välttää.

- Lainaaminen ulkopuolelta: Lainattaessa tekstiä tämän keskustelufoorumin ulkopuolelta on mainittava lähde ja harkittava, paljonko tekstiä on järkevä lainata. Jos tahdot kommentoida kokonaisen Internet-sivun tekstiä, älä lainaa sitä kokonaan, vaan anna mieluummin linkki kyseiselle sivulle.

- Henkilökohtaisuudet: Kommentoi vain viimeksi esitettyä mielipidettä, älä mene henkilökohtaisuuksiin.

- Sisäpiirikeskustelu: Älä käy kahdenkeskisiä keskusteluja viestiketjuissa. Jos viestisi on tarkoitettu vain yhdelle kirjoittajalle, lähetä yksityisviesti. Vältä lisäksi keskustelua, jonka sisältö on selvää vain tietyn piirin keskuudessa.

- Oman ketjun nostaminen: Hyvään käyttäytymiseen kuuluu, ettei itse nosta aloittamaansa ketjua jatkuvasti esille. Käyttäjä voi kuitenkin palata vanhaan, jo alas palstalla tippuneeseen aiheeseen, jos hän esimerkiksi saa uutta ja kiinnostavaa tietoa samasta tai sitä lähellä olevasta asiasta.


3. Epäsopivat viestit


- Mainostaminen: Kaikenlainen mainostaminen on kiellettyä. Viestissään voi kyllä mainita sellaisia tuotteita tai palveluja, jotka liittyvät käynnissä olevaan keskusteluun ja ovat muita käyttäjiä hyödyttäviä.

- Uskonnollinen tai poliittinen vaikuttaminen on kiellettyä. Kaikki syrjivät, rasistiset ja kansaa kiihottavat kommentit ovat kiellettyjä.

- Toisten kirjoittajien loukkaaminen, haukkuminen ja uhkailu on kiellettyä. Kaikkien ihmisarvoa ja kunniaa on suojattava. Ihonväriä, kansallisuutta, syntyperää, vakaumusta, sukupuolta tai muuta henkilön ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti.

- Yksityisyyden loukkaaminen: Kunnioita muiden jäsenien yksityisyyttä. Vaikka tiedätkin ystäviesi oikeat nimet, he ovat valinneet omista syistään pysyä nimimerkkiensä takana. Yksityiselämään kuuluvia, asianomaiselle tai hänen lähiomaisilleen haitallisia seikkoja ei pidä julkaista, ellei niillä ole yleistä merkitystä.

- Riiteleminen: Julkinen riiteleminen ja kinastelu keskustelupalstalla on kiellettyä. Yritä olla juuttumatta pitkiin riitoihin ketjuissa, ja pyri selvittämään kahdenkeskiset ongelmat yksityisviestein tai sähköpostitse.

- Henkilökohtaiset yhteystiedot: Puhelinnumerojen ja kotiosoitteiden julkaiseminen on kiellettyä. Myös muiden kuin oman sähköpostiosoitteen julkaiseminen on kiellettyä. Muista, että millä tahansa palstalla selväkielisinä julkaistut sähköpostiosoitteet saattavat joutua roskapostilistoille.

- Tahallinen provosointi ja ärsyttäminen, eli ns. trollaaminen on kiellettyä.


4. Uuden viestiketjun avaaminen

- Uuden viestiketjun relevanttius: Tarkasta ennen uuden viestiketjun aloittamista, onko samasta aiheesta jo avattu viestiketju tai keskustellaanko aiheesta jossain toisessa viestiketjussa.

- Otsikon valinta: Viestiketjun otsikon tulee vastata sen sisältöä. Moderaattoreilla on oikeus vaihtaa viestiketjun otsikko paremmin aihetta kuvaavaksi.


5. Moderaattorien oikeudet ja velvollisuudet

- Yleistehtävä: Moderaattorit eli valvojat pitävät keskustelupalstan siistinä ja valvovat keskustelun yleistä tasoa.

- Sopimattomat viestit: Moderaattorit voivat poistaa tai muokata sopimattomia viestejä. Ensisijaisesti pyritään antamaan huomautus keskustelun siirtyessä sääntöjen vastaisille alueille.

- Aiheesta poikkeaminen eli ns. rönsyily: Moderaattorit voivat erottaa viestiketjun aiheesta poikkeavat viestit (ns. rönsyt) omaksi viestiketjukseen, jos se selkeyttää alkuperäisen otsikkoaiheen keskustelua.

- Ketjujen yhdistäminen: Moderaattorit voivat yhdistää samasta tai läheisestä aiheesta avattuja viestiketjuja.

- Otsikoiden muokkaaminen: Moderaattorit voivat vaihtaa viestiketjun otsikon paremmin aihetta kuvaavaksi.

- Ketjujen lukitseminen: Moderaattorit voivat lukita viestiketjun, jos sen aihe on vanhentunut, eikä ketjussa käydä enää uutta keskustelua, tai jos on jo avattu toinen samanaiheinen viestiketju, jossa keskustelun toivotaan jatkuvan. Vanhat viestit voidaan arkistoida, mutta niitä ei koskaan tuhota.

- Moderoinnista ilmoittaminen: Kaikista moderaattoritoimista jätetään kommentti keskusteluun punaisella tekstillä. Moderaattorit voivat lisäksi ilmoittaa toimistaan privaattiviestillä.


6. Tämä ohjeistus

- Tämä ohjeistus ei rajoita mielipiteen ilmaisemisen vapautta. Kiivaskin keskustelu on sallittua, kun se on asiallista.

- Sääntöjen vastaisesta käytöksestä huomautettaessa vedotaan tähän ohjeistukseen sekä netikettiin.

- Palautetta Keskustelusta ja sen toiminnasta voit lähettää toimistollemme.

- Mikäli jokin viesti mielestäsi on tämän ohjeistuksen tai netiketin vastainen, tai joku käyttäjä rikkoo niitä yksityisviesteissään sinulle, lähetä viesti toimistollemme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..