Puh. 09 692 5441
Malminkatu 24
00100 Helsinki
aukioloajat 9–16
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

Kalenteri

Viime kuussa maaliskuu 2017 Ensi kuussa
M T K T P L S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31

Uutisia muualta

Positiiviset ry on vuonna 1989 perustettu hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö sekä ainoa hiv-tartunnan saaneiden ja aidsia sairastavien potilasjärjestö Suomessa. 

Yhdistyksen tarkoituksena on
-    toimia hiv-infektion kanssa elävien ja aidsia sairastavien potilasjärjestönä,
-    edistää hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä hyvinvointia,
-    tukea tartunnansaaneita ja heidän läheisiään,
-    ehkäistä syrjintää sekä syrjäytymistä ja
-    parantaa tartunnansaaneiden hoidon tasoa ja elämänlaadun yleisiä edellytyksiä.


Positiiviset ry:n toiminnassa otetaan huomioon jäsentensä luonnostaan muodostamat ryhmät, jotka voivat olla esim. tartuntatavasta, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippuvia.

Positiiviset ry:n kaikessa toiminnassa huomioidaan ja tarkoituksena on vähentää uusia hiv-tartuntoja Suomessa, tukea ihmisiä hakeutumaan hiv-testiin ja hiv-positiivisiin kohdistuvien ennakkoluulojen vähentäminen.

Hiv-positiivisten ja heidän läheistensä näkemys ohjaa toimintaa kaikilla tasoilla. Yhdistyksen yhteisissä tapaamisissa, toimitiloissa ja elämänhallintakursseilla hiv-positiiviset ja heidän läheisensä voivat kohdata samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia.

Tehtävämme on kansalaisjärjestönä olla hiv-tartunnan saaneiden vertaistukijärjestö ja edunvalvoja. 

Päämäärämme on parantaa hiv-positiivisten ja heidän läheistensä elämisen laatua ja pyrkiä muokkaamaan yhteiskunnassa vallitsevia asenteita suotuisammiksi.

Tavoitteemme on tunnistaa ja löytää uusia toimintatapoja jatkuvasti muuttuviin, hiv-positiivisia koskeviin elämäntilanteisiin sekä hyvinvoinnin edistäminen.


Hallitus

Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Hallitus valitaan yleiskokouksessa ja sen toimikausi on yksi kalenterivuosi. Hiv-positiiviset muodostavat aina hallituksen enemmistön. Hallitus kokoontuu 6-8 kertaa vuodessa. Lisäksi on muita työryhmiä, jotka kokoontuvat tarvittaessa.

Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset järjestetään keväällä ja kesällä. 

Toiminnan rahoitus

Yhdistyksen toimintaa rahoittaa pääosin Raha-automaattiyhdistys vuosittaisella yleisavustuksella. Lisäksi toimintaa rahoitetaan muiden avustusten, lahjoitusten ja rahankeräystoiminnan turvin.

Positiiviset ry:n jäseniksi ovat tervetulleita kaikki hiv-positiiviset, läheiset sekä heidän hyvinvointinsa ja elämänlaatunsa edistämisestä kiinnostuneet.