Vertaisryhmät

 

Ryhmät tarjoavat voimaannuttavaa vertaistukea ja vertaisten tapaamista eri elämäntilanteissa. Ryhmissä voi jakaa kokemuksia, tunteita ja selviytymiskeinoja toisten hiv-tartunnan saaneiden ja/tai heidän läheistensä kanssa.

Positiiviset ry:ssä kokoontuvat vertaisryhmät ovat avoimia ryhmiä. Vertaisryhmiä kokoontuu eri paikkakunnilla ja tietylle kohderyhmälle suunnattuna. Paikkakunnilla kokoontuvat ryhmät on tarkoitettu kaikille hiv-tartunnan saaneille. Kohdennetut ryhmät on kohdennettu tietylle ryhmälle, joita yhdistää jokin muukin piirre kuin hiv-tartunta.

Ryhmät kokoontuvat noin kerran kuukaudessa. Näiden kuukausittaisten tapaamisten lisäksi ryhmät järjestävät toiminnallisempia tapahtumia ja toimintoja. Viikonlopputapaamiset ovat tärkeitä, jotta myös kauempana asuvat ihmiset voivat osallistua. Pääkaupunkiseudulla kokoontuvat ryhmät tapaavat pääasiassa yhdistyksen toimitiloissa.

 


Yhdyshenkilöt
Kaikilla ryhmillä on vapaaehtoinen yhdyshenkilö. Ryhmien yhdyshenkilöt ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Ryhmillä on ryhmäkohtainen ”verti-kännykkä” ja sähköpostiosoite. Myös Positiiviset ry:n toimistolta saa lisätietoja kaikista ryhmistä.


Heteroryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille heteroille sekä miehille että naisille.
Ryhmän yhdyshenkilö on Mervi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7453, ti ja to klo 17-19.

Läheisten ryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisten puolisoille ja kumppaneille. Tietoja saa toistaiseksi toimistolta vapaaehtois- ja vertaistoiminnan koordinaattori Juha-Erkiltä, 044 750 7462. Toinen läheisten ryhmä on tarkoitettu muille läheisille kuten sisarukset, äidit, isät, ystävät ja tuttavat.

Miesten ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille homo- ja bi-miehille kotipaikkakuntaan katsomatta. Yhdyshenkilönä toimii Antti, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7456. Antti on parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 17–21. Voit myös soittaa muina ajankohtina tai laittaa tekstiviestin.

Naisten ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille naisille kotipaikkakuntaan katsomatta.
Yhdyshenkilö: Heli, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7457, to klo 15–18.

Nuorten ryhmä tarjoaa nuorille aikuisille (noin 18–30-vuotiaille, ikäraja ei ole ehdoton) ympäristön, jossa hiv-positiiviset nuoret ja heidän läheisensä voivat jakaa kokemuksiaan elämän koko kirjosta. Yhdyshenkilö: Varpu, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7468

Perheryhmä on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, joissa on hiv-positiivisia. Ryhmän toimintaa pyritään järjestämään mahdollisimman paljon lasten ehdoilla, myös vauvojen kanssa on helppo tulla tapaamisiin. Yhdyshenkilö: Suvi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7459 ti 15–18.

Päihteettömät tarjoaa tukea huumeista irtipäässeille. Ryhmä järjestää tapaamisia muutaman kerran vuodessa. Yhdyshenkilö: Annika, puh. 044 750 7461.

+55 ryhmä on tarkoitettu kaikille 55 vuotta täyttäneille hiv-positiivisille miehille ja naisille. Ryhmässä ei ole yläikärajaa. Yhdyshenkilöt: Risto ja Arja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7467 ma-pe 16-20.


Alueellisia vertaisryhmiä on viisi:

Hämeenlinnan ryhmä, yhdyshenkilöt: Erkki ja Mervi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7453 ti ja to klo 17–19.

Pohjois-Suomen ryhmä, yhdyshenkilö Aarne, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7450  ma-to klo 16-19.

Oulun ryhmä: Oulussa on tällä hetkellä toiminnassa vain sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Puhelimitse voi tarvittaessa ottaa yhteyttä vapaaehtois- ja vertaistyön koordinaattori Juha-Erkkiin, 044 750 7462.

Tampereen ryhmä, yhdyshenkilö Ari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh. 044 750 7451 ti-to klo 18-19.

Turun ryhmä, yhdyshenkilö Hannu, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh 044 750 7452 ke 17-19.

 

Nämä ryhmät on tarkoitettu kaikille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen.