Maailman Aids-rokote päivä 18.5.

Maailman aids-rokote päivää vietetään tänä vuonna 13 kerran.

IAVI (Interenational AIDS Vaccine Initiative) muistuttaa tiedotteessaan, että joka päivä 7 400 ihmistä saa hiv-tartunnan. Toimiva rokote on tällä hetkellä paras toivo taistelussa hiviä ja aidsia vastaan.

Hi-virus löytyi 27 vuotta sitten. Vuosien aikana on opittu paljon, niin hi-viruksesta kuin siitä miten se aiheuttaa aidsia. Rokotteen keksiminen on kuitenkin osoittautunut vaikeammaksi kuin kukaan osasi kuvitella.

Rokotteen osalta pelkästään hyvät uutiset ovat olleet harvassa. Viime vuonna kuitenkin tuli muutamia hyviä uutisia. Thaimaalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat julkistivat tuloksia hiv-rokotetutkimuksesta, jossa kahden hiv-rokotteen yhdistelmän todettiin alentavan hivin tarttuvuutta lähes kolmanneksella. Vähän myöhemmin vastaavia tuloksia saatiin toisessakin rokote-tutkimuksessa.

Paljon on kuitenkin vielä tehtävänä ja laaja-alaista sekä monitahoista yhteistyötä vaaditaan, jotta toimiva, turvallinen ja kaikkien saatavilla oleva rokote saataisiin kehitettyä.

IAVI on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävänä on varmistaa ympäri maailmaa turvallisen, toimivan, kaikkien saatavissa olevan ja tartuntoja ehkäisevän rokotteen kehittämistä.

IAVI

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki