Keskustelufoorumin säännöt

 

Keskustelufoorumin säännöt

päivitetty 18.9.2018

 

Positiiviset ry:n keskustelufoorumin tavoitteena on tarjota turvallinen ympäristö vertaistuelle ja kävijöiden ajatuksille hivistä ja hivin kanssa elämisestä. Kuka tahansa voi lukea ja kirjoittaa viestejä, mutta keskustelua rajoittavat yleiset käyttäytymissäännöt ja palveluntarjoajan Positiiviset ry:n periaatteet.

 

Kiellettyä on:

  • Nimittely, loukkaaminen, haukkuminen ja uhkailu. Kaikkien ihmisarvoa on kunnioitettava. Rodun, sukupuolen, uskonnon ja seksuaalisen suuntautumisen loukkaava kommentointi on kielletty.

  • Yksityisyyden loukkaaminen. Kunnioita muiden yksityisyyttä. Yksityiselämään kuuluvia, asianomaiselle tai hänen lähiomaisilleen haitallisia tietoja ei saa levitellä.

  • Henkilökohtaiset yhteystiedot. Älä levitä omia tai muiden nimiä, puhelinnumeroita tai osoitetietoja. Älä julkaise muiden sähköpostiosoitteita. Jos julkaiset oman sähköpostiosoitteesi, sen on oltava sellainen josta sinua ei voida tunnistaa.

  • Mainostaminen ja kaupankäynti. Kaikenlainen mainostaminen ja kaupankäynti on kiellettyä. Älä julkaise linkkejä nettikauppoihin.

  • Uskonnollinen tai poliittinen vaikuttaminen on kiellettyä. Kaikki syrjivät, rasistiset ja kansaa kiihottavat kommentit ovat kiellettyjä.

  • Riiteleminen ja provosointi. Riiteleminen ja tahallinen provosointi, eli ns. trollaus on kiellettyä. Kunnioita kanssakeskustelijoitasi ja pidä keskustelu asiallisena ja rakentavana. Pornografisten ja väkivaltaisten kuvien liittäminen viesteihin on kielletty.

 

Ota huomioon myös:

  • Ennen kuin aloitat uuden viestiketjun, tarkista onko aiheesta jo kirjoitettu aiemmin.

  • Otsikoi uusi viestiketju selkeästi ja sisältöä vastaavasti.

  • Julkaise uusi viestiketju aiheeseen liittyvällä keskustelualueella.

  • Malta oikolukea viestisi ennen lähettämistä.


 

Keskustelualueet:

 

Yleistä hivistä -keskustelualueella voi vaihtaa ajatuksia hivistä ilmiönä ja sairautena.

Hivin kanssa eläminen -keskustelualue tarjoaa vertaistukea hiv-positiivisille tartunnan kanssa elämiseen. Kysy rohkeasti toisilta miten he ovat ratkaisseet hiviin liittyviä haasteita. Jakamalla oman kokemuksesi voit auttaa muita.

Hivin hoito ja seuranta -keskustelualueella voi jakaa kokemuksia hivin lääkehoidosta ja seurannasta.

Hiv ja läheiset -keskustelualueella voi jakaa kokemuksia hiv-positiivisen kumppanina, perheenjäsenenä tai ystävänä.

Voiko minulla olla hiv? -keskustelualue tarjoaa tukea ihmisille, jotka epäilevät saaneensa hiv-tartunnan. Muista, että pelkkien oireiden perusteella ei voida päätellä luotettavasti oletko saanut hivin. Ainoa tapa todeta hiv-tartunta on tehdä luotettava hiv-testi. Lue lisää hiv-testauksesta: https://www.positiiviset.fi/en/hivista/minne-voi-mennae-hiv-testiin

Kontaktit -osioon voit jättää ilmoituksen jos etsit toista hiv-positiivista ystäväksi tai kumppaniksi. Ilmoitukseen ei saa liittää tunnistettavaa nimeä, kuvaa, puhelinnumeroa tai osoitetietoja. Voit liittää ilmoitukseesi yhteydenottoa varten anonyymin sähköpostiosoitteen tai käyttäjänimen johonkin viestipalveluun, esim. Kik tai Moco.

Hepatiit -keskustelualueella voi jakaa kokemuksia hepatiitin kanssa elämisestä ja hepatiitin hoidosta.
 

Vastuu viestien sisällöstä

Positiiviset ry ei vastaa keskusteluissa esitetyistä mielipiteistä eikä keskustelijoiden välittämän tiedon luotettavuudesta. Keskustelijat vastaavat itse viestiensä (eli kirjoituksensa tai muun lähettämänsä materiaalin) sisällöstä ja voivat joutua viesteistään juridiseen vastuuseen esimerkiksi rikoslain, tietosuojalainsäädännön tai tekijänoikeuksia koskevien lakien perusteella. Erityisesti on kiinnitettävä huomiota viesteihin, jotka loukkaavat nimeltä mainittuja henkilöitä.

 

Positiiviset ry:n toimintaperiaatteet keskustelualueella 

Positiiviset ry pidättää itsellään oikeuden tulkita näitä ohjeita ja sääntöjä. Kaikki viestit luetaan. Sääntöjen vastaiset viestit poistetaan ja sääntöjä rikkoville keskustelijoille voidaan antaa määräaikainen tai pysyvä porttikielto ilman eri perusteluja.

Keskustelufoorumi on tarkoitettu alustaksi vertaistuelle ja ajatuksille hivistä ja hivin kanssa elämisestä. Palaute ja kehitysehdotukset yhdistyksen toiminnasta kuuluu osoittaa suoraan yhdistykselle.

Ennen viestin kirjoittamista kannattaa punnita mitä viestissään haluaa kertoa, sillä viestejä ei voi jälkikäteen poistaa. Kirjoittajien viestejä tai viestiketjuja voidaan poistaa keskustelualueilta ainoastaan äärimmäisen perustelluista ja painavista syistä. Pääsääntöisesti viestejä ei poisteta pyynnöstä.

Keskustelufoorumin moderaattori voi siirtää keskusteluja aiheeseen paremmin sopiville keskustelualueille sekä muokata otsikointia paremmin vastaamaan sisältöä.

 

Kysymykset ja palaute:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki