Nettiaktivistit taistelevat väärää tietoa ja ennakkoluuloja vastaan!

Sosiaalisessa mediassa ja netin keskustelupalstoilla levitellään paljon hiviin liittyvää väärää tietoa, mikä lisää stigmaa ja ennakkoluuloja hiv-positiivisia kohtaan. Asiaton kirjoittelu sisältää usein vanhentuneita faktoja ja median ruokkimia pelkoja, joita muiden kuin hiviin perehtyneiden on vaikea lähteä oikomaan.

 

Nettiaktivistit on Positiiviset ry:n verkkovaikuttamisen ryhmä, jossa pohditaan yhdessä keinoja puuttua hiv-kirjoitteluun netissä ja somessa. Käytännön esimerkkien kautta ryhmässä mietitään kuinka reagoida ennakkoluuloihin ja vääriin tietoihin asiallisesti ja rakentavasti. On tärkeää, että hiv-positiiviset ja muut asiaan perehtyneet ovat läsnä aiheesta käytävissä nettikeskusteluissa. Korjaamalla väärää tietoa nettiaktivisti voi vaikuttaa stigman vähentämiseen ja siten edistää hiv-tartunnan saaneiden hyvinvointia.

 

Jokaisen tapaamiskerran sisältö on erilainen, joten mukaan voi tulla milloin vain. Ryhmässä jokainen voi tuoda mukanaan esimerkin kohtaamastaan nettikirjoittelusta.

 

Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu keskiviikkona 3.10.2018 klo 17.30 Positiiviset ry:n toimitiloissa Kampissa. Aiheena tällä kertaa mm. Vauva.fi -palsta. Voit osallistua tapaamiseen myös etänä Skypen välityksellä.

 

Ilmoita osallistumisestasi viimeistään edellisenä päivänä toimistolle tai sähköpostilla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Alustavasti seuraavat tapaamiset ovat to 22.11. ja ke 19.12.

 

Tervetuloa!

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki