TOIVON PÄIVÄN SARJAKUVAKILPAILU, AIHEENA HIV

”Eläminen hivin kanssa tänä päivänä”

Kilpailun tarkoituksena on mm. viestittää myönteisesti edistysaskeleista elämässä hivin kanssa sekä vaikuttaa yhteiskunnassa esiintyviin ennakkoluuloihin.

Kilpailuaika 11.3. - 15.5.2013

1. palkinto 500 €
2. palkinto 300 €
3. palkinto 150 €

Lisäksi palkitaan paras sisällöltään informatiivisin työ 200€.


Toivon päivä

Hiv-tartunnan saaneiden edunvalvonta- ja vertaistukijärjestö Positiiviset ry on viettänyt Toivon päivää 4.6. vuodesta 2004 lähtien. Päivän tarkoituksena on viestittää hivin kanssa elämiseen liittyvistä myönteisistä edistysaskeleista sekä vaikuttaa yhteiskunnan asenteisiin. Toivon päivänä viestitetään toivoa – toivoa paremmasta huomisesta.

Sarjakuvakilpailun tavoitteena on saada erilaista materiaalia kertomaan ja välittämään viestiä hivistä ja hivin kanssa elämisestä. Positiiviset ry:n tehtävänä on välittää oikeaa ja ajantasaista tietoa hivistä sairautena ja siitä, millaista on elää hiv-positiivisena. Haluamme vaikuttaa yhteiskunnassa vallitseviin ennakkoluuloihin ja asenteisiin.

Toivon päivän sarjakuvakilpailun säännöt

 • Sarjakuvastripit mieluiten värillisiä, tekniikka vapaa
 • Työt on lähetettävä painovalmiina PDF -tiedostona asemoituna A4
 • Työt lähetetään 15.5.2013 mennessä osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Työn voi lähettää myös paperille piirrettynä postitse Positiiviset ry, Malminkatu 24 C, 00100 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Sarjakuvakilpailu”.
 • Kilpailutyön mukana tulee lähettää tekijän nimi ja yhteystiedot (sähköpostiosoite, postiosoite ja puhelinnumero). Yhteystiedot tulevat vain kilpailun järjestäjän tietoon. Jos haluat, että työ julkistetaan nimi-merkillä, tulee tämä ilmoittaa kilpailutyön palautuksen yhteydessä.
 • Töiden tulee olla aikaisemmin julkaisemattomia.
 • Kilpailuun osallistuva tekijä luovuttaa kilpailun järjestäjälle oikeuden julkisesti esittää ja näyttää teosta tai teoksen osaa, sekä oikeuden kopioida teosta sekä muuntaa teoksen formaattia ja kokoa siinä määrin kuin se on tarpeen teoksen esittämiseksi.
 • Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti toukokuun lopussa.
 • Kilpailutöitä ei palauteta.
 • Töitä tullaan käyttämään Positiiviset ry:n omassa tiedotuksessa. Tiedotuksemme tähtää mm. hiv-tartunnan saaneiden aseman parantamiseen yhteiskunnassa, hiviin ja hivin kanssa elämiseen liittyvien ennakkoluulojen vähentämiseen sekä uusien hivtartuntojen ennaltahkäisyyn. Positiiviset ry:n toiminta on voittoa tavoittelematonta.
 • Osallistumalla kilpailuun hyväksyt kilpailun säännöt.


Palkinnot

Kilpailussa palkitaan kolme työtä seuraavasti:
1. palkinto 500 €
2. palkinto 300 €
3. palkinto 150 €
Lisäksi palkitaan paras sisällöltään informatiivisin työ 200 €


Työt esille

Sarjakuvakilpailun voittajat ja kilpailun paras sato kootaan nettinäyttelyksi järjestäjien verkkosivuille julkistamistilaisuuden jälkeen. Edellä mainituista töistä järjestetään näyttelyjä eri puolilla Suomea. Maailman aids-päivän aikaan 1.12. töitä on nähtävillä Helsingin rautatieasemalla. Muut paikat ilmoitetaan tarkemmin 4.6.2013.


Tuloksen julkistus

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Helsingissä, Toivon päivänä 4.6.2013.


Kilpailuun kutsuttuina tuomareina toimivat

Jarkko Vehniäinen www.jarkkovehniainen.fi
Laura Malmivaara, näyttelijä/valokuvaaja                                                                                                                                                                                                   Kalle Hakkola, toiminnanjohtaja, Sarjakuvakeskus
sekä Positiiviset ry:stä toiminnanjohtaja Sini Pasanen

Kaipatko lisäinfoa? Ota yhteyttä This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai soita 09- 692 5441.

Sarjakuvakeskus järjestää 26.4. ja 3.5. klo 15.00 kilpailun teemaan liittyvän avoimen piirto illan. 26.4. mukana Positiiviset ry:stä Sini Pasanen kertomassa elämästä hivin kanssa.

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki