Vertaisryhmät


 

Tapaamiset tarjoavat voimaannuttavaa vertaistukea ja vertaisten tapaamista eri elämäntilanteissa. Tapaamisissa voi jakaa kokemuksia, tunteita ja selviytymiskeinoja toisten hiv-tartunnan saaneiden ja/tai heidän läheistensä kanssa.

Positiiviset ry:ssä lähes kaikki tapaamiset ovat avoimia tilaisuuksia. Yhdistyksen toimitiloissa eli tapaamispaikassa Helsingissä järjestetään tapaamisia myös kohdennetuille ryhmille, joita yhdistää jokin muukin asia kuin hiv-tartunta.

Eri paikkakunnilla järjestetyt tapaamiset on tarkoitettu kaikille hiv-tartunnan saaneille.

Ryhmät kokoontuvat joka toinen kuukausi.Lisäksi joka toinen kuukausi järjestetään Positiiviset ry:n tapaamispaikassa kaikille yhteinen vertaistapaaminen, jonne voivat osallistua kaikki hiv-tartunnan saaneet riippumatta sukupuolesta, iästä, kansalaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. 

Näiden tapaamisten lisäksi ryhmät järjestävät toiminnallisempia tapahtumia ja toimintoja. Viikonlopputapaamiset ovat tärkeitä, jotta myös kauempana asuvat ihmiset voivat osallistua. Pääkaupunkiseudulla kokoontuvat ryhmät tapaavat pääasiassa yhdistyksen toimitiloissa.

 

Kaikkiin tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen! 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Vertaistuen koordinaattori Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai puh. (09) 692 5441, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Tällä hetkellä (kevät 2020) kohdennettuja tapaamisia on: 

Miehet on tarkoitettu hiv-positiivisille homo- ja bi-miehille kotipaikkakuntaan katsomatta. 

Naiset on tarkoitettu hiv-positiivisille naisille kotipaikkakuntaan katsomatta.

Nuoret tarjoaa nuorille aikuisille (noin 18–30-vuotiaille, ikäraja ei ole ehdoton) ympäristön, jossa hiv-positiiviset nuoret ja heidän läheisensä voivat jakaa kokemuksiaan elämän koko kirjosta.

+55 ryhmä on tarkoitettu kaikille 55 vuotta täyttäneille hiv-positiivisille miehille ja naisille. Ryhmässä ei ole yläikärajaa. 
 

Alueellisia vertaisryhmiä on viisi:

Hämeenlinnan ryhmä, Pohjois-Suomen ryhmä, Oulun ryhmä, Tampereen ryhmä ja Turun ryhmä. 

Nämä ryhmät on tarkoitettu kaikille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen.


Aiemmin kokoontuneita, mutta tällä hetkellä tauolla: 

Heteroryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille heteroille sekä miehille että naisille.

Läheisten ryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisten puolisoille ja kumppaneille. Toinen läheisten ryhmä on tarkoitettu muille läheisille kuten sisarukset, äidit, isät, ystävät ja tuttavat.

Perheryhmä on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, joissa on hiv-positiivisia. Ryhmän toimintaa pyritään järjestämään mahdollisimman paljon lasten ehdoilla, myös vauvojen kanssa on helppo tulla tapaamisiin. 

Päihteettömät tarjoaa tukea huumeista irtipäässeille. Ryhmä järjestää tapaamisia muutaman kerran vuodessa. 


 

 

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki