Vertaisryhmät

Tapaamiset tarjoavat voimaannuttavaa vertaistukea ja vertaisten tapaamista eri elämäntilanteissa. Tapaamisissa voi jakaa kokemuksia, tunteita ja selviytymiskeinoja toisten hiv-tartunnan saaneiden tai heidän läheistensä kanssa.

Positiivisissa lähes kaikki tapaamiset ovat avoimia tilaisuuksia. Yhdistyksen toimitiloissa eli tapaamispaikassamme Helsingissä järjestetään tapaamisia myös kohdennetuille ryhmille, joita yhdistää jokin muukin asia kuin hiv-tartunta.

Eri paikkakunnilla järjestetyt tapaamiset on useimmiten tarkoitettu kaikille hiv-tartunnan saaneille.

Ryhmät kokoontuvat joka toinen kuukausi. Lisäksi joka toinen kuukausi järjestetään Positiivisten tapaamispaikassa kaikille yhteinen vertaistapaaminen, jonne voivat osallistua kaikki hiv-tartunnan saaneet riippumatta sukupuolesta, iästä, kansalaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. 

Näiden tapaamisten lisäksi ryhmät järjestävät toiminnallisempia tapahtumia ja toimintoja. Viikonlopputapaamiset ovat tärkeitä, jotta myös kauempana asuvat ihmiset voivat osallistua. Pääkaupunkiseudulla kokoontuvat ryhmät tapaavat pääasiassa yhdistyksen toimitiloissa.

 

Kaikkiin tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen! 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Vertaistuen koordinaattori Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai puh. (09) 692 5441, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Tällä hetkellä (kevät 2020) kohdennettuja tapaamisia on: 

Miesten tapaamiset hiv-positiivisille homo- ja bi-miehille kotipaikkakuntaan katsomatta. 

Naisten tapaamiset hiv-positiivisille naisille kotipaikkakuntaan katsomatta.

Nuorten tapaamiset nuorille aikuisille (noin 18–30-vuotiaille, ikäraja ei ole ehdoton) ympäristön, jossa hiv-positiiviset nuoret ja heidän läheisensä voivat jakaa kokemuksiaan elämän koko kirjosta.

+55 ryhmä on kaikille 55 vuotta täyttäneille hiv-positiivisille miehille ja naisille. Ryhmässä ei ole yläikärajaa. 
 

Alueellisia vertaisryhmiä on viisi:

Hämeenlinnan ryhmä, Pohjois-Suomen ryhmä, Oulun ryhmä, Tampereen ryhmä ja Turun ryhmä. 

Nämä ryhmät on tarkoitettu kaikille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen.


Kysynnän mukaan järjestämme myös tapaamisia: 

Läheisille kahdelle eri ryhmälle joista ensimmäinen on hiv-positiivisten puolisot ja kumppanit ja toinen muut hiv-positiivisen läheiset kuten sisarukset, vanhemmat, ystävät ja tuttavat.

Kaikille lapsiperheille, joissa on hiv-positiivisia. Kokoontumiset järjestetään mahdollisimman paljon lasten ehdoilla, myös vauvojen kanssa on helppo tulla tapaamisiin. 

Päihteettömien ryhmä päihteiden käytöstä tauolla tai eroon päässeille.

Chemsex-hankkeen yhteydessä on järjestetty suljettuja tapaamisia käyttökulttuurissa oleville miehille.


 

 

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki