Lets Beat the Stigma!

Kohtaa omat ennakkoluulosi ja rummuta päivitetyn tiedon ja positiivisten faktojen puolesta Pride-kulkueessa!
Hoidettuna hiv on tänä päivänä krooninen tauti muiden tautien joukossa.

Hiviin sairautena ja sen myötä hiv-tartunnan saaneisiin ihmisiin liittyy ennakkoluuloja ja tietämättömyyttä. Suomessa emme ehkä koe suoraa syrjintää, mutta ulkopuolelle sulkeminen ja kummalliset kohtaamiset sekä epämiellyttävät tilanteet ovat harmillisen tuttuja monille hivin kanssa eläville ihmisille.  

Suomessa ja maailmalla hiv koskettaa usein ihmisiä, jotka kuuluvat jo valmiiksi johonkin vähemmistöön. Hiv-tartunnalle alttiimmat väestöryhmät kärsivät leimautumisesta ja syrjinnästä mm. todellisen tai havaitun terveydentilan, rodun, sosioekonomisen aseman, iän, sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen takia. Stigma ja syrjintä voivat ilmetä monin eri tavoin.
 

Positiivinen fakta: Lääkitys estää hivin tarttumisen.

Hiv-lääkitys estää hivin tarttumisen. Hiv-positiivisen käyttämä hiv-lääkitys estää hivin tarttumisen myös seksissä ilman kondomia. Hiv-negatiivinen ihminen voi käyttää estolääkitystä (PrEP) estääkseen oman hiv-tartuntansa.  

Jokainen meistä voi edesauttaa omalla esimerkillään siihen, että turha hiv-pelko ja syrjivä käyttäytyminen jäävät historiaan. Kohtaa omat ennakkoluulosi, ota selvää ja päivitä tietosi!

Tiedä faktat, ja siirry tähän päivään. Nujerra stigma! #positiivisetfaktat.

Beat The Stigma!  

 

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki