Vertaisryhmät

Muutoksen tuulet puhaltavat Positiivisissa. Positiivisten yhdyshenkilötoiminta lopetetaan marraskuun loppuun mennessä ja vertaisryhmien yhdyshenkilöiden sähköpostiosoitteet sekä puhelinnumerot lakkaavat toimimasta marraskuussa. 

Keskitämme vertaistapaamisten tiedottamisen ja tapaamisten järjestämisen Positiiviset ry:n työntekijöille. Tapaamisista ja tiedottamisesta vastaa pääasiallisesti vertaistuen koordinaattori. 

Kaikkiin tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen! 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Vertaistuen koordinaattori Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. (09) 692 5441, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vertaisryhmät

Tapaamiset tarjoavat voimaannuttavaa vertaistukea ja vertaisten tapaamista eri elämäntilanteissa. Tapaamisissa voi jakaa kokemuksia, tunteita ja selviytymiskeinoja toisten hiv-tartunnan saaneiden ja/tai heidän läheistensä kanssa.

Positiiviset ry:ssä lähes kaikki tapaamiset ovat avoimia tilaisuuksia. Yhdistyksen toimitiloissa eli tapaamispaikassa Helsingissä järjestetään tapaamisia myös kohdennetuille ryhmille, joita yhdistää jokin muukin asia kuin hiv-tartunta.

Eri paikkakunnilla järjestetyt tapaamiset on tarkoitettu kaikille hiv-tartunnan saaneille.

Ryhmät kokoontuvat joka toinen kuukausi.Lisäksi joka toinen kuukausi järjestetään Positiiviset ry:n tapaamispaikassa kaikille yhteinen vertaistapaaminen, jonne voivat osallistua kaikki hiv-tartunnan saaneet riippumatta sukupuolesta, iästä, kansalaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. 

Näiden tapaamisten lisäksi ryhmät järjestävät toiminnallisempia tapahtumia ja toimintoja. Viikonlopputapaamiset ovat tärkeitä, jotta myös kauempana asuvat ihmiset voivat osallistua. Pääkaupunkiseudulla kokoontuvat ryhmät tapaavat pääasiassa yhdistyksen toimitiloissa.


Heteroryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille heteroille sekä miehille että naisille.
Ryhmän yhdyshenkilö on Mervi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,  puh. 044 750 7453, ti ja to klo 17-19.

Läheisten ryhmiä on kaksi. Toinen ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisten puolisoille ja kumppaneille. Tietoja saa toistaiseksi toimistolta vertaistuen koordinaattori Juha-Erkiltä, 044 750 7462. Toinen läheisten ryhmä on tarkoitettu muille läheisille kuten sisarukset, äidit, isät, ystävät ja tuttavat.

Miesten ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille homo- ja bi-miehille kotipaikkakuntaan katsomatta. Yhdyshenkilönä toimii Tapani, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
puh. 044 750 7456. 

Naisten ryhmä on tarkoitettu hiv-positiivisille naisille kotipaikkakuntaan katsomatta.
Yhdyshenkilö: Heli, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 750 7457 ke 17-19.

Nuorten ryhmä tarjoaa nuorille aikuisille (noin 18–30-vuotiaille, ikäraja ei ole ehdoton) ympäristön, jossa hiv-positiiviset nuoret ja heidän läheisensä voivat jakaa kokemuksiaan elämän koko kirjosta.
Yhdyshenkilö: Joni, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 750 7468

Perheryhmä on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, joissa on hiv-positiivisia. Ryhmän toimintaa pyritään järjestämään mahdollisimman paljon lasten ehdoilla, myös vauvojen kanssa on helppo tulla tapaamisiin. Yhdyshenkilö: Suvi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 750 7459 ti 15–18.

Päihteettömät tarjoaa tukea huumeista irtipäässeille. Ryhmä järjestää tapaamisia muutaman kerran vuodessa. Yhdyshenkilö puh. 044 750 7461.

+55 ryhmä on tarkoitettu kaikille 55 vuotta täyttäneille hiv-positiivisille miehille ja naisille. Ryhmässä ei ole yläikärajaa. Yhdyshenkilöt: Risto ja Arja, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 750 7467 ma-pe 16-20.


Alueellisia vertaisryhmiä on viisi:

Hämeenlinnan ryhmä, yhdyshenkilö Mervi, puh. 044 750 7453 ti ja to klo 17–19, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pohjois-Suomen ryhmä, yhdyshenkilö Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Oulun ryhmä, yhdyshenkilö Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tampereen ryhmä, yhdyshenkilö Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Turun ryhmä, yhdyshenkilö Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nämä ryhmät on tarkoitettu kaikille hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen.

 

© 2017 Positiiviset Ry. All Rights Reserved. Puh. (09) 692 5441 / Malminkatu 24 / 00100 Helsinki