Seksuaalineuvonta

Tarjoamme maksutonta seksuaalineuvontaa ensisijaisesti hiv-tartunnan saaneille ja/tai heidän kumppaneilleen. Tämän lisäksi maksutonta neuvontaa tarjotaan myös niille henkilöille, joilla on hiviin liittyviä haasteita oman seksuaalisuuden toteuttamisessa.

Mitä seksuaalineuvonta on?

Seksuaalineuvonnassa selvitellään seksuaalisuuden ja seksielämän erilaisia haasteita. Seksuaalineuvonta sisältää yleensä 2–5 tapaamiskertaa ja sitä toteuttaa seksuaalineuvojakoulutuksen saanut ammattihenkilö. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat muuttuvia. Elämäntilanteen muutos, kuten esimerkiksi hiv-diagnoosin toteaminen, voi vaikuttaa seksuaalisuuteen ja seksielämään. Silloin saattaa olla hyvä päivittää omaa tilannettaan yhdessä seksuaalineuvojan kanssa.

Seksuaalineuvonnan avulla voi löytää uudenlaisia ratkaisu- ja käyttäytymismalleja liittyen seksuaalisuuteen ja seksielämään. Oikea-aikainen seksuaalineuvonta ehkäisee seksuaaliongelmien pitkittymistä ja vaikeutumista parantaen elämänlaatua.

Tyypillisiä seksuaalineuvontatilanteita ovat mm. seksuaalinen haluttomuus, tunteiden ilmaisun, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmat, itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät pulmat tai muut eri elämäntilanteisiin liittyvät seksuaaliset haasteet.

Neuvonnassa voi keskustella ja pohtia hiviin liittyvistä kysymyksistä sekä hivin mahdollisesta vaikutuksista seksuaalisuuteen. Seksuaalineuvojan vastaanotolla on mahdollista keskustella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Seksuaalineuvontaan hakeutuminen

Seksuaalineuvontaan kannattaa hakeutua, kun jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys mietityttää tai häiritsee. Jos jokin asia häiritsee seksuaalista hyvinvointia, on parempi jutella asiasta, kuin jäädä yksin kysymyksen kanssa. Seksuaalineuvonta-asiakkaat tulevat jokainen oman yksilöllisen kysymyksensä kanssa. Jokainen kysymys on tärkeä.

Tarjoamme neuvontaa kasvokkain, etäyhteyden välityksellä tai puhelimitse.

Ota rohkeasti yhteyttä. Kaikkien Positiivisissa toimivien seksuaalineuvojien yhteystiedot löytyvät täältä.