Tietoa hiv-positiivisille

Tältä sivulta löydät tietoa hiv-positiivisille. Olemme keränneet tähän asioita, jotka ovat eniten pohdituttaneet hivin kanssa elämisessä. Jos tästä puuttuu jotain mielestäsi olennaista, voit ottaa meihin yhteyttä tai laittaa anonyymin palautteen yhteydenottolomakkeen kautta.

Toimiva lääkitys ja hyvä hoito mahdollistavat hiv-positiiviselle tavallisen elämän. Hiv-positiivinen voi olla parisuhteessa, hankkia lapsia, ostaa asunnon ja suunnitella elämää eteenpäin samalla tavalla kuin kuka tahansa. 

Hiv-hoidon ja lääkityksen aloittaminen mahdollisimman pian tartunnan toteamisen jälkeen ja sen ylläpitäminen osana jokapäiväistä rutiinia on paras tapa varmistaa immuunijärjestelmän pysyminen vahvana.

Fyysisestä terveydestä huolehtiminen on tärkeää. Säännöllinen harjoittelu, hyvä syöminen, riittävä lepo ja laadukas uni ovat kaikki merkittäviä tekijöitä terveyden ylläpitämiselle.

Henkinen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin fyysinen terveys. Puhuminen huolenaiheista perheen, ystävien tai tukiryhmän kanssa voi todella auttaa. Lisää tietoa Positiivisten tuki- ja neuvontapalveluista ja mahdollisuuksista vertaistukeen on esitelty täältä.