Toimintaa ja tapahtumia

Kurssit

Järjestämme vuosittain ammatillisesti ohjattuja kursseja hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen. Kurssien tavoitteena on tukea hiv-positiivisten ja heidän läheistensä hyvinvointia ja löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta ja läheisiltä. 

Kursseilla on esimerkiksi asiantuntijaluentoja ja niiden pohjalta keskusteluja, jokaiselle sopivaa rentoa ohjattua liikuntaa, ulkoilua sekä vapaata yhdessä oloa vertaisten kanssa. Kurssien sisällön suunnittelevat aina hiv-positiiviset yhdessä Positiivisten työntekijän kanssa.  

Kurssit päivitetään myös nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Tervetuloa positiivisen psykologian ryhmään!

Positiivisten tapaamispaikassa marraskuussa 2022

Tule mukaan pohtimaan, mikä saa ihmiset kukoistamaan ja miten positiivisen psykologian kautta voi löytää omia vahvuuksia ja tukea arjen haasteisiin. Positiivinen psykologia ei ole self-helpiä, vaan psykologian osa-alue. Se on tiede hyvinvoinnin taustalla. Ryhmää ohjaa Sini Pasanen.

Ryhmään osallistumisesta saa itselleen eniten, jos sitoutuu osallistumaan jokaiselle ryhmäkerralle. Joka ryhmäkerralla käsitellään positiivisen psykologian eri osa-alueita. Voit kuitenkin osallistua myös kahdelle tai yhdelle ryhmäkerralle. Ryhmä kokoontuu Positiivisten tapaamispaikassa Helsingin Kampissa.

Ryhmätapaamisten aikataulu:

  • 3.11. torstai klo 17–19
  • 10.11. torstai klo 17–19
  • 23.11. keskiviikko klo 17–19

Ilmoittaudu mukaan täällä.

Liikuntaryhmä

Liikuntaryhmä kokoontuu 2022 aikana – tervetuloa mukaan!

Ryhmästä räätälöidään juuri osallistujille sopiva, ja aktiviteetit määräytyvät osallistujien omien toiveiden ja halujen mukaan. Kaikkiin ryhmän järjestämiin aktiviteetteihin ei tarvitse osallistua – on täysin mahdollista, ja jopa suotavaa, poimia rusinat pullasta ja osallistua vain itseä eniten kiinnostaviin juttuihin. Ryhmässä lähdetään siitä, että liikunnan tulee olla mukavaa ja mielekästä!

Jos kiinnostuit toiminnasta, tule mukaan! Tulevat tapaamiset ja ilmoittautumistiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Keskusteluryhmät

Ammatillisesti ohjatuissa keskusteluryhmissä hiv-positiivisilla on mahdollisuus pohtia ja keskustella hivistä ja sen vaikutuksesta elämään toisten hiv-tartunnan saaneiden kanssa.  

Vertaistuellisia tapahtumia

Toiminnallisissa vertaistapahtumissa keskitytään hiv-tartunnan sijaan ihmisen voimavaroihin ja mielenkiinnon kohteisiin, joissa korostuu puheen sijaan toiminnallisuus yhteisöllisyyden ja vertaisuuden keinoin. Vuonna 2022 toteutetaan seuraavat toiminnalliset tapahtumat.

Tapaamiset, tapahtumat, ja ryhmätoiminnat on useimmiten ammatillisesti ohjattuja ja hiv-positiivisista koostuvan ryhmän suunnittelemia. Ilmoitamme tarkemmat ajankohdat tapahtumille myöhemmin. 

Positiiviset Tampereella, Oulussa ja Turussa

Positiiviset kiertävät myös muuta Suomea ympäri vuoden. Järjestämme säännöllisesti tapaamisia, joissa sinulla on mahdollisuus keskustella hivistä luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä työntekijämme kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi tapaaminen (positiiviset@positiiviset.fi). Tarkat ajankohdat löytyvät aina tapahtumakalenterista.

Tuetut lomat

Tuettuja lomia järjestämme yhteistyössä Hyvinvointilomien kanssa. Tuetulle lomalle voivat hakea ne, jotka eivät ole saaneet tuettua lomaa samana tai edellisenä vuonna.

Lomalla voit tavata muita tartunnansaaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Lomalla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi myös ammatillisesti ohjattuja keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. 

Seuraavat lomat tulevat hakuun vuonna 2023.