Kurssit, leirit ja ryhmät

Vertaistoiminnassa on vuonna 2024 luvassa monenlaista toimintaa eri kohderyhmille ympäri Suomen. Voit merkitä jo kiinnostavia päivämääriä muistiin!

Jos sinulle herää kysymyksiä Positiivisten toiminnasta tai sinulla on ideoita tapahtumien teemoiksi tai puhujiksi, ole yhteydessä toimistoon. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Kurssit ja leirit

Järjestämme vuosittain ammatillisesti ohjattuja kursseja hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen. Kurssien tavoitteena on tukea hiv-positiivisten ja heidän läheistensä hyvinvointia ja löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta ja läheisiltä. 

Kursseilla on esimerkiksi asiantuntijaluentoja ja niiden pohjalta keskusteluja, jokaiselle sopivaa rentoa ohjattua liikuntaa, ulkoilua sekä vapaata yhdessä oloa vertaisten kanssa. Kurssien sisällön suunnittelevat aina hiv-positiiviset yhdessä Positiivisten työntekijöiden kanssa.  

Vuonna 2024 järjestettävät kurssit ja leirit

Viikonloppukurssi lapsiperheille 12.-14.7.

  • Heinäkuussa järjestetään kesäinen ja rento viikonloppukurssi Uudenmaan alueella leirikeskuksessa. Kurssi on suunnattu erityisesti lapsiperheille, joissa yksi tai useampi perheenjäsen on hiv-positiivinen. Jos leirillä on tilaa, sinne ovat tervetulleita myös kaikki muut hivin kanssa elävät osallistujat.
  • Ilmoittautuminen ja lisätietoja leiristä täällä.

Patikointiretki Enontekiöllä 1.-7.9.

  • Syyskuussa siintää omatoiminen ja osittain omakustanteinen patikointiretki Enontekiöllä. Yhdistys kustantaa majoituksen ja osallistuu yhteisesti valmistettavien ruokailujen kustannuksiin. Matkan paikan päälle osallistujat maksavat ja järjestävät itse.
  • Ilmoittautuminen retkelle on auki! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu, vielä ehtii mukaan. Ilmoittautuminen ja lisätietoja retkestä täällä.

Viikonloppukurssi 18.-20.10.

  • Kaikille hivin kanssa eläville avoin viikonloppukurssi järjestetään lokakuussa pääkaupunkiseudulla.
  • Ilmoittautuminen leirille avautuu elokuussa.

Kurssit päivitetään myös nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Keskusteluryhmät

Positiivisissa järjestetään erilaisia ryhmiä, jotka kokoontuvat tietyn teeman tai toiminnan ympärille. Toiset ryhmät kokoontuvat läpi vuoden ja niihin voi osallistua silloin kuin itselle sopii, toiset ryhmät kokoontuvat samalla porukalla tietyn ajan sisällä.

Seuraa Positiivisten nettisivuja, somea ja tulevia Povereita, niin tiedät mitä tapahtuu. Kuukausittain koostettua tietoa tapahtumista suoraan sähköpostiisi saat tilaamalla Positiivisten infokirje Pikku-Poverin!

Positiiviset Tampereella, Oulussa ja Turussa

Positiiviset kiertävät myös muuta Suomea ympäri vuoden. Vertaistapaamiset ovat paikkoja, joihin voi vapaasti tulla omana itsenään keskustelemaan mielen päällä olevista asioista. Vertaisporukassa voidaan käydä läpi tuoreimpia uutisia, keskittyä ajankohtaisen teeman ääreen tai vain nauttia yhdessäolosta.

Vapaamuotoisia vertaistapaamisia järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Tampereella, Turussa ja Oulussa. Vertaistapaamisia suunnitellaan ja järjestetään myös vapaaehtoisten kanssa, joten jos ryhmän vetäminen kiinnostaa, kannattaa osallistua vapaaehtoistoiminnan koulutukseen!

  • Tampereella järjestetään vertaistapaamisia joka toinen kuukausi, kellonaika on 17–19.
  • Turussa järjestetään vertaistapaamisia 4 kertaa vuodessa klo 17–19.
  • Oulussa järjestetään 1-2 tapaamista vuodessa.