Kurssit, leirit ja ryhmät

Vertaistoiminnassa on vuonna 2023 luvassa monenlaista toimintaa eri kohderyhmille ympäri Suomen. Voit merkitä jo kiinnostavia päivämääriä muistiin!

Jos sinulle herää kysymyksiä vuoden 2023 toiminnasta tai sinulla on ideoita tapahtumien teemoiksi tai puhujiksi, ole yhteydessä toimistoon. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Kurssit ja leirit

Järjestämme vuosittain ammatillisesti ohjattuja kursseja hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen. Kurssien tavoitteena on tukea hiv-positiivisten ja heidän läheistensä hyvinvointia ja löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta ja läheisiltä. 

Kursseilla on esimerkiksi asiantuntijaluentoja ja niiden pohjalta keskusteluja, jokaiselle sopivaa rentoa ohjattua liikuntaa, ulkoilua sekä vapaata yhdessä oloa vertaisten kanssa. Kurssien sisällön suunnittelevat aina hiv-positiiviset yhdessä Positiivisten työntekijöiden kanssa.  

Kurssit päivitetään myös nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Viikonloppukurssit

Luvassa on kaksi viikonloppukurssia, joissa kokoonnutaan yhteen, nautitaan vertaisuuden tunnelmasta ja käsitellään ihmissuhteisiin ja omaan hyvinvointiin liittyviä teemoja. Kurssit kestävät perjantaista sunnuntaihin ja niihin ovat tervetulleita kaikki hiv-positiiviset. Vuoden 2023 kurssit järjestetään pääkaupunkiseudulla. 

Liikuntaryhmä

Liikuntaryhmä kokoontuu myös vuoden 2023 aikana – tervetuloa mukaan!

Ryhmästä räätälöidään juuri osallistujille sopiva, ja aktiviteetit määräytyvät osallistujien omien toiveiden ja halujen mukaan. Kaikkiin ryhmän järjestämiin aktiviteetteihin ei tarvitse osallistua – on täysin mahdollista, ja jopa suotavaa, poimia rusinat pullasta ja osallistua vain itseä eniten kiinnostaviin juttuihin. Ryhmässä lähdetään siitä, että liikunnan tulee olla mukavaa ja mielekästä!

Jos kiinnostuit toiminnasta, tule mukaan! Tulevat tapaamiset ja ilmoittautumistiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Keskusteluryhmät

Positiivisissa järjestetään erilaisia ryhmiä, jotka kokoontuvat tietyn teeman tai toiminnan ympärille. Toiset ryhmät kokoontuvat läpi vuoden ja niihin voi osallistua silloin kuin itselle sopii, toiset ryhmät kokoontuvat samalla porukalla tietyn ajan sisällä.

Seuraa Positiivisten nettisivuja, somea ja tulevia Povereita, niin tiedät mitä tapahtuu. Kuukausittain koostettua tietoa tapahtumista suoraan sähköpostiisi saat tilaamalla Positiivisten infokirje Pikku-Poverin!

Positiiviset Tampereella, Oulussa ja Turussa

Positiiviset kiertävät myös muuta Suomea ympäri vuoden. Vertaistapaamiset ovat paikkoja, joihin voi vapaasti tulla omana itsenään keskustelemaan mielen päällä olevista asioista. Vertaisporukassa voidaan käydä läpi tuoreimpia uutisia, keskittyä ajankohtaisen teeman ääreen tai vain nauttia yhdessäolosta.

Vapaamuotoisia vertaistapaamisia järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Tampereella, Turussa ja Oulussa. Vertaistapaamisia suunnitellaan ja järjestetään myös vapaaehtoisten kanssa, joten jos ryhmän vetäminen kiinnostaa, kannattaa osallistua vapaaehtoistoiminnan koulutukseen!

  • Tampereella järjestetään vertaistapaamisia noin kerran kuussa, kellonaika on 17–19.
  • Turussa järjestetään vertaistapaamisia 4 kertaa vuodessa klo 17–19.
  • Oulussa järjestetään kaksi koko päivän tapahtumaa vuodessa, jotka sisältävät myös vertaistapaamisen. Tapahtumapäivissä on luvassa tuoretta asiaa, vertaisnäkökulmia ja hauskaa yhdessäoloa!