Toimintaa ja tapahtumia

Kurssit

Järjestämme vuosittain ammatillisesti ohjattuja kursseja hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen. Kurssien tavoitteena on tukea hiv-positiivisten ja heidän läheistensä hyvinvointia ja löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta ja läheisiltä. 

Kursseilla on esimerkiksi asiantuntijaluentoja ja niiden pohjalta keskusteluja, jokaiselle sopivaa rentoa ohjattua liikuntaa, ulkoilua sekä vapaata yhdessä oloa vertaisten kanssa. Kurssien sisällön suunnittelevat aina hiv-positiiviset yhdessä Positiivisten työntekijän kanssa.  

Kurssit päivitetään myös nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Psyykkinen ja fyysinen resilienssi eräretki

Enontekiöllä 10.17.9.2022

Positiivisten yhteinen eräretki Enontekiölle järjestetään syyskuussa. Eräretkelle ovat tervetulleita kaikki Suomessa asuvat hiv-positiiviset. Kyseessä on omatoiminen, mutta yhteinen retki kauniissa luonnonmaisemissa samoillen. Retkelle voi tulla oman aikataulun mukaan joko koko viikoksi tai valikoiduille päiville.

Osallistuminen on maksutonta, ja yhdistys tarjoaa retkellä ruokatarvikkeet ja majoituksen. Matkat Enontekiölle ja takaisin kustannetaan ja varataan itse. Majoittuminen tapahtuu yhteismajoituksena eräkämpässä, joka ei ole esteetön. Eräkämpässä nukutaan laverilla, ja majoittumiseen tarvitaan omat liinavaatteet.

Retki on hyvin omatoiminen, ja jokainen ottaa vastuuta ruuasta ja muista yhteisistä askareista. Sisältöä voi muokata mielensä mukaan, mahdollisuuksia on niin lintubongaukseen, luonnon ihmettelyyn, raikkaan ilman hengittelyyn kuin pidemmille vaelluksillekin.

Lisätietoja hakumenettelystä ja tapahtumasta tapahtumakalenterissa.

Yhteinen kurssi kaikille hiv-positiivisille

Pääkaupunkiseudulla 13.–16.10.2022 

Lokakuun yhteiselle kurssille ovat tervetulleita kaikki Suomessa asuvat hiv-positiiviset.

Yhteisellä kurssilla on asiantuntijaluento, ohjattua keskustelua, jokaiselle sopivaa rentoa ohjattua liikuntaa, ulkoilua sekä vapaata yhdessäoloa vertaisten kanssa. Kurssin tavoitteena on tukea osallistujien hyvinvointia ja löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta. Lisätietoa ja ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen positiiviset@positiiviset.fi.

Liikuntaryhmä

Liikuntaryhmä kokoontuu 2022 aikana – tervetuloa mukaan!

Ryhmästä räätälöidään juuri osallistujille sopiva, ja aktiviteetit määräytyvät osallistujien omien toiveiden ja halujen mukaan. Kaikkiin ryhmän järjestämiin aktiviteetteihin ei tarvitse osallistua – on täysin mahdollista, ja jopa suotavaa, poimia rusinat pullasta ja osallistua vain itseä eniten kiinnostaviin juttuihin. Ryhmässä lähdetään siitä, että liikunnan tulee olla mukavaa ja mielekästä!

Jos kiinnostuit toiminnasta, tule mukaan! Tulevat tapaamiset ja ilmoittautumistiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Keskusteluryhmät

Ammatillisesti ohjatuissa keskusteluryhmissä hiv-positiivisilla on mahdollisuus pohtia ja keskustella hivistä ja sen vaikutuksesta elämään toisten hiv-tartunnan saaneiden kanssa.  

Vertaistuellisia tapahtumia

Toiminnallisissa vertaistapahtumissa keskitytään hiv-tartunnan sijaan ihmisen voimavaroihin ja mielenkiinnon kohteisiin, joissa korostuu puheen sijaan toiminnallisuus yhteisöllisyyden ja vertaisuuden keinoin. Vuonna 2022 toteutetaan seuraavat toiminnalliset tapahtumat.

Tapaamiset, tapahtumat, ja ryhmätoiminnat on useimmiten ammatillisesti ohjattuja ja hiv-positiivisista koostuvan ryhmän suunnittelemia. Ilmoitamme tarkemmat ajankohdat tapahtumille myöhemmin.

  • Voimauttava valokuva -ryhmä kokoontuu kolme kertaa, jonka lisäksi järjestetään yksi intensiiviviikonloppu aiheen tiimoilta.   
  • Vapaaehtoisten vetämä liikuntaryhmä, joka suunnittelee itse ryhmätoiminnan sisällön. Ryhmä kokoontuu vuoden aikana vähintään neljä kertaa.
  • Lapsiperheille yhteinen vertaisviikonloppu heinäkuussa.  

Positiiviset Tampereella, Oulussa ja Turussa

Positiiviset kiertävät myös muuta Suomea ympäri vuoden. Järjestämme säännöllisesti tapaamisia, joissa sinulla on mahdollisuus keskustella hivistä luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä työntekijämme kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi tapaaminen (positiiviset@positiiviset.fi). Tarkat ajankohdat löytyvät aina tapahtumakalenterista.

Tuetut lomat

Tuettuja lomia järjestämme yhteistyössä Hyvinvointilomien kanssa. Tuetulle lomalle voivat hakea ne, jotka eivät ole saaneet tuettua lomaa samana tai edellisenä vuonna.

Lomalla voit tavata muita tartunnansaaneita ja heidän läheisiään, vaihtaa kokemuksia hivin kanssa elämisestä ja nauttia rentouttavasta yhdessäolosta. Lomalla järjestetään vapaamuotoisen oleskelun lisäksi myös ammatillisesti ohjattuja keskustelutilaisuuksia liittyen hivin kanssa elämiseen. 

Seuraavat lomat tulevat hakuun vuonna 2023.