Kurssit, leirit ja ryhmät

Vertaistoiminnassa on vuonna 2023 luvassa monenlaista toimintaa eri kohderyhmille ympäri Suomen. Voit merkitä jo kiinnostavia päivämääriä muistiin!

Jos sinulle herää kysymyksiä vuoden 2023 toiminnasta tai sinulla on ideoita tapahtumien teemoiksi tai puhujiksi, ole yhteydessä vertaistoiminnan koordinaattori Jaanaan tai yhteisötyöntekijä Tappuun, joiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Kurssit ja leirit

Järjestämme vuosittain ammatillisesti ohjattuja kursseja hiv-positiivisille ja heidän läheisilleen. Kurssien tavoitteena on tukea hiv-positiivisten ja heidän läheistensä hyvinvointia ja löytää voimavaroja sekä saada vertaistukea toisilta tartunnan saaneilta ja läheisiltä. 

Kursseilla on esimerkiksi asiantuntijaluentoja ja niiden pohjalta keskusteluja, jokaiselle sopivaa rentoa ohjattua liikuntaa, ulkoilua sekä vapaata yhdessä oloa vertaisten kanssa. Kurssien sisällön suunnittelevat aina hiv-positiiviset yhdessä Positiivisten työntekijöiden kanssa.  

Kurssit päivitetään myös nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Viikonloppukurssit

Luvassa on kaksi viikonloppukurssia, joissa kokoonnutaan yhteen, nautitaan vertaisuuden tunnelmasta ja käsitellään ihmissuhteisiin ja omaan hyvinvointiin liittyviä teemoja. Kurssit kestävät perjantaista sunnuntaihin ja niihin ovat tervetulleita kaikki hiv-positiiviset. Vuoden 2023 kurssit järjestetään pääkaupunkiseudulla. 

Tuettu loma lapsiperheille

Lapsiperheille järjestetään kesällä 2023 viikon mittainen leiri. Kesän leirillä on ohjelmaa, yhdessäoloa ja hauskanpitoa niin lapsille, aikuisille, kuin lapsenmielisillekin! Vertaisporukalla vietettävälle leirille ovat tervetulleita kaikki perheet, joissa yksi tai useampi perheenjäsen on hiv-positiivinen. Leiri järjestetään pääkaupunkiseudulla. 

 • Perheleiri: 10.-15.7.2023. Ilmoittautuminen Positiivisten toimistolle 11.2.-11.4.2023 välillä.

Liikuntaryhmä

Liikuntaryhmä kokoontuu myös vuoden 2023 aikana – tervetuloa mukaan!

Ryhmästä räätälöidään juuri osallistujille sopiva, ja aktiviteetit määräytyvät osallistujien omien toiveiden ja halujen mukaan. Kaikkiin ryhmän järjestämiin aktiviteetteihin ei tarvitse osallistua – on täysin mahdollista, ja jopa suotavaa, poimia rusinat pullasta ja osallistua vain itseä eniten kiinnostaviin juttuihin. Ryhmässä lähdetään siitä, että liikunnan tulee olla mukavaa ja mielekästä!

Jos kiinnostuit toiminnasta, tule mukaan! Tulevat tapaamiset ja ilmoittautumistiedot löytyvät tapahtumakalenterista.

Keskusteluryhmät

Positiivisissa järjestetään erilaisia ryhmiä, jotka kokoontuvat tietyn teeman tai toiminnan ympärille. Toiset ryhmät kokoontuvat läpi vuoden ja niihin voi osallistua silloin kuin itselle sopii, toiset ryhmät kokoontuvat samalla porukalla tietyn ajan sisällä. Vuonna 2023 on luvassa ryhmiä positiiviselle psykologialle, voimauttavalle valokuvalle, hivin kanssa elämiselle, taiteelle, luonnossa liikkumiselle ja urheilulle. Alla vinkit alkuvuoden ryhmiin! 

Positiivisen psykologian keskusteluillat

Positiivisen psykologian illoissa pohditaan, mikä saa ihmiset kukoistamaan ja miten positiivisen psykologian kautta voi löytää omia vahvuuksia ja tukea arjen haasteisiin. Positiivinen psykologia ei ole self-helpiä, vaan psykologian osa-alue ja tiedettä hyvinvoinnin taustalla. Iltoihin voi osallistua joko verkon välityksellä tai Positiivisten tapaamispaikassa Helsingissä. Tule mukaan joko yhdelle kerralle tai jokaiselle!

Positiivisen psykologian ryhmä kokoontuu joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 17-19.

Kevään keskusteluillat:

 • 1.2. 17–19
 • 1.3. 17–19
 • 5.4. 17–19
 • 3.5. 17–19

Voimaa valokuvista 

Positiivisissa järjestetään 2023 voimauttavan valokuvan prosessi, tule mukaan! Kolmena päivänä pohditaan sitä, miten jokainen haluaa tulla nähdyksi ja miten laajentaa katsantokantoja omaan elämään ja itseen. Ryhmä kokoontuu kahtena viikonloppuna ja sitä ohjaa menetelmään koulutettu Sini Pasanen. 

Ryhmän tapaamiset:

 • perjantaina 24.2. klo 17.30–21 sekä
 • viikonloppu 1.–2.4.

Seksuaaliterapeutti Riikka Teperin keskusteluryhmä Tampereella 

Riikka Teperi on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), jolla on takanaan pitkä hoitajan työura hiv-positiivisten kanssa. Hän vetää vuonna 2023 ryhmää Tampereella, jossa päästään keskustelemaan syvällisesti elämästä hivin kanssa. Ryhmässä Riikka alustaa hyvinvoinnista, seksuaalisuudesta ja hivistä, joiden myötä päästään keskustelemaan ryhmäläisiä puhututtavista aiheista. 

Ryhmän tapaamiset: 

 • 27.4. klo 17–19
 • 11.5. klo 17–19
 • 25.5. klo 17–19 

Eikä tässä vielä kaikki! 

Vuonna 2023 on luvassa vielä paljon muuta: tulossa on Toivon päivä, Pride-tapahtumia ympäri Suomea, Maailman aids-päivä, stigma-seminaareja, perinteinen juhannuspiknik, menoa ja meininkiä. Pysy kuulolla! Seuraa Positiivisten nettisivuja, somea ja tulevia Povereita, niin tiedät mitä tapahtuu. Kuukausittain koostettua tietoa tapahtumista suoraan sähköpostiisi saat tilaamalla Positiivisten infokirje Pikku-Poverin!

Positiiviset Tampereella, Oulussa ja Turussa

Positiiviset kiertävät myös muuta Suomea ympäri vuoden. Vertaistapaamiset ovat paikkoja, joihin voi vapaasti tulla omana itsenään keskustelemaan mielen päällä olevista asioista. Vertaisporukassa voidaan käydä läpi tuoreimpia uutisia, keskittyä ajankohtaisen teeman ääreen tai vain nauttia yhdessäolosta.

Vapaamuotoisia vertaistapaamisia järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Tampereella, Turussa ja Oulussa. Vertaistapaamisia suunnitellaan ja järjestetään myös vapaaehtoisten kanssa, joten jos ryhmän vetäminen kiinnostaa, kannattaa osallistua vapaaehtoistoiminnan koulutukseen!

 • Tampereella järjestetään vertaistapaamisia noin kerran kuussa, kellonaika on 17–19.
 • Turussa järjestetään vertaistapaamisia 4 kertaa vuodessa klo 17–19. Turun ensimmäinen 2023 tapaaminen keskiviikkona 22.3.2023.
 • Oulussa järjestetään kaksi koko päivän tapahtumaa vuodessa, jotka sisältävät myös vertaistapaamisen. Tapahtumapäivissä on luvassa tuoretta asiaa, vertaisnäkökulmia ja hauskaa yhdessäoloa! Oulun ensimmäinen tapahtumapäivä on luvassa keväällä, toinen syksyllä 2023.