Kategoriat
Uutiset

Services and support for HIV-positive people fleeing the war in Ukraine

Positiiviset HivFinland provides services with the goal of ensuring uninterrupted access to antiretroviral therapy and other HIV treatment and care in Finland for all who need it.

Kategoriat
Uutiset

Hivin hoidon, lääkityksen ja ennaltaehkäisyn saatavuus turvattava Ukrainan tilanteesta kärsiville

Ukrainan sotatilanne aiheuttaa välittömän uhkansa lisäksi kohtuuttomia terveysvaikutuksia hiv-positiivisille, huomauttavat pohjoismaiset hiv-potilasjärjestöt. Vastuuviranomaisia vaaditaan ryhtymään viipymättä toimenpiteisiin.

Kategoriat
Uutiset

CROI 2022 konferenssissa raportoitiin uusi tapaus hivin remissiosta

New Yorkilaisen naisen hiv remissiossa 14 kuukauden jälkeen kantasolusiirrosta CROI 2022 –konferenssi järjestetään vain verkossa tapahtuvana retrovirusten ja opportunisti-infektioiden asiantuntijoiden kokoontumisena helmikuun 24. asti. Konferenssin ohjelma sisältää paljon ajankohtaista korona-virusepidemian seurantaan liittyvää […]

Kategoriat
Artikkelit Poveri

Hiv-rokotteen tutkimus on edennyt koevaiheeseen ihmisille

Ovatko laajasti neutralisoivat vasta-aineet avain hiv-tartunnan ehkäisevän rokotteen läpimurtoon? Hi-viruksen tartunnan estävän rokotteen ensimmäiset kokeet on aloitettu testiryhmiin osallistuville ihmisille. Testattavassa rokotteessa käytetään samaa teknologiaa kuin korona-rokotteissa. Rokote opettaa puolustusjärjestelmälle […]

Kategoriat
Poveri Uutiset

Hiv ja tatuoinnit – mitä ottaa huomioon?

Hiviin liittyvä stigma ulottuu myös tatuointiliikkeisiin, minkä myötä hiv-positiivisena voi joutua kokemaan ennakkoluuloja tai syrjintää hankkiessaan tatuointia. Omasta hyvinvoinnista ei kuitenkaan kannata tinkiä, sillä vaihtoehtoja riittää.

Kategoriat
Poveri Uutiset

Pistämällä annosteltava hiv-lääke: kysymyksiä ja vastauksia

Hivin hoitoon on saatavilla uusi, pitkävaikutteinen lääkitys, jossa päivittäisten tablettien sijaan hiviä hoidetaan kahdella pistoksella kahden kuukauden välein. Uudenlainen lääkitys on herättänyt keskustelua ja kysymyksiä Positiivisten tapaamisissa. Tässä artikkelissa on koottu vastauksia näihin kysymyksiin.

Kategoriat
Uutiset

Positiiviset ry hakee vertaistuen koordinaattoria

Positiiviset hakee vakituiseen työsuhteeseen Helsinkiin tekijää suunnittelemaan, kehittämään ja toteuttamaan vertaistukea ja vapaaehtoistoimintaa.

Kategoriat
Uutiset

Hivin tartuttamisen ja tartunnalle altistamisen kriminalisointi

Korkein oikeus (KKO) antoi 15.9.2021 hivin tartuttamiseen ja tartunnalle altistamiseen liittyvän ennakkopäätöksen, jossa otettiin huomioon hivin tarttumattomuus hiv-positiivisen henkilön ollessa hiv-lääkityksellä. KKO:n päätös on merkittävä myös hiviin liittyvän stigman vähentämisessä.

Kategoriat
Uutiset

Alkuvuoden toimintaa virtuaalisesti ja etänä

Positiivisten vuoden 2022 toiminta pyörähtää käyntiin poikkeustilassa kiristyneen pandemiatilanteen johdosta.

Kategoriat
Uutiset

40 years of HIV – 40 years of progress

Check facts about HIV treatment in one minute.