Usein kysytyt kysymykset

Listaamme tälle sivulle vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä jos unohdan ottaa lääkkeeni?

Kerran lääkeunohdus ei ole vakava asia. Jos muistat lääkkeiden unohtamisen 12 tuntia ennen niiden tavanomaista ottamisaikaa, niin ota lääkkeet silloin ja seuraava annos tavanomaiseen aikaan. Jos muistat myöhemmin, niin ota lääkeannos vain tavalliseen tapaan. Jos unohdat ottaa lääkkeet mukaan pitkälle matkalle, ota yhteys vaikka paikalliseen hiv-järjestöön. Muutaman päivän matkalle lääkkeiden unohtaminen ei ole vaarallista, tärkeintä on ottaa jäljellä olevat lääkkeet ilman keskeytyksiä annettujen ohjeiden mukaan, niin pitkälle kun niitä riittää. Älä muuta annoksia säästääksesi lääkkeitä!

Usein toistuvista lääkeunohduksista kannattaa keskustella hoitavan lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolla, jotta löytäisitte sinulle sopivan tavan muistaa lääkkeidenotto paremmin. Käytä puhelimen herätystä, dosettia tai jotain muuta tapaa muistuttamaan lääkkeiden ottamisesta.

Onko mielessäsi kysymys, johon et löytänyt vastausta nettisivuiltamme? Voit lähettää meille kysymyksesi yhteydenottolomakkeen kautta, tai ottamalla yhteyttä henkilökuntaan. Yhteystiedot löytyvät täältä.