Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Positiiviset ry:n stigmaluento

27.2. klo 14:3016:00

Tervetuloa luennolle tiistaina, 27.2.2024

Positiiviset ry:n luento: Hiv Stigma Index – kokemuksia hiviin liittyvästä stigmasta

Aika: tiistai, 27.2.2024, klo 14.30-16.00

Paikka: Think Company Cube, Haartmaninkatu 4, rakennus 14 Helsinki

Zoom: https://helsinki.zoom.us/j/64020144988

Hiviin liittyvä ja hivin ympärillä vallitseva stigma on merkittävä haaste niin hivin ennaltaehkäisylle, hoitoon hakeutumiselle kuin hiv-positiivisten ihmisten elämässä. Stigma tarkoittaa niin kielteisiä asenteita, uskomuksia kuin ennakkoluuloja, joita ihmiset voivat kohdata tiettyihin ominaisuuksiin tai tilanteisiin liittyen. Stigma vaikuttaa niin yksilöiden kuin yhteisöjen tasolla.

Hiv koskettaa erityisesti myös ihmisiä, joita syrjitään ja stigmatisoidaan yhteiskunnassa myös muiden ominaisuuksien tai käyttäytymisen perusteella. Hiv-positiviiset kokevat usein myös moniperusteista syrjintää ja stigmatisointia.

People Living with HIV (PLHIV) Stigma Index on standardoitu työkalu, jolla kerätään tietoa siitä, miten leimautuminen ja syrjintä vaikuttavat hivin kanssa elävien ihmisten elämään. Positiiviset on toteuttanut Stigma Indexin Suomessa. Millaista stigmaa hiv-positiiviset kokevat ja missä tilanteissa? Miten stigmaa voisi murtaa?

Ilmoittaudu mukaan: https://forms.gle/bH5pKPYsrRCRs8Kr5

Luennon pitää Sini Pasanen (KM), Positiiviset ry:n toiminnanjohtaja.

Sini Pasanen on ollut mukana hiv-järjestöjen työssä Suomessa vuodesta 1995 lähtien. Hän on aktiivisesti mukana myös eurooppalaisissa järjestöissä ja Euroopan tasolla tehtävässä hiv-työssä.

Luennon järjestää Juulia Kela, väitöskirjatutkija Helsingin yliopiston CrimScapes -tutkimusryhmästä.

Tiedot

Päivämäärä:
27.2.
Aika:
14:30–16:00
Tapahtumaluokka: