Kategoriat
Uutiset

Toivon päivä la 4.6.

Positiiviset ry viettää 12. kerran Toivon päivää lauantaina, Toivon päivänä 4.6.2015

Toivon päivän tarkoituksena on viestittää hiviin liittyvistä myönteisistä edistysaskelista sekä vaikuttaa yhteiskunnassa vallitseviin asenteisiin.

Hiv ei tartu suutelemalla!

Hiv ei tartu suutelemalla, eikä ole koskaan tarttunutkaan.
Hiviä ei voida parantaa, mutta hiviin on ollut toimiva lääkitys jo 20 vuotta. Hivistä puhutaan kroonisena sairautena ja hiv-lääkityksen tiedetään tehokkaasti ehkäisevän uusia hiv-tartuntoja. Hiv ei tartu toimivalla lääkityksellä olevalta hiv-positiiviselta, kun virusmäärä on ns. mittaamattomissa. Hallinnassa olevalla hiv-infektiolla ei ole merkittävää vaikutusta hiv-tartunnan saaneen elinikään. Suomessa kaikki hiv-tartunnat äidistä lapseen on pystytty ehkäisemään, jos äidin hiv-tartunta on ollut tiedossa. 

Ajan tasalla olevalla ja oikealla hiv-tiedolla voit estää uusia tartuntoja ja vähentää stigmaa. 

Positiiviset ry on Helsingissä Kampin Narinkkatorilla la 4.6. klo 11–17
Tervetuloa keskustelemaan hivistä ja hivin kanssa elämisestä!

Tiedon lisäksi saatavilla on myös kondomeja (myös Kesäkumeja), karkkiaskeja ja ilmapalloja. Klo 12–16 välisenä aikana Narinkkatorilla on mahdollisuus myös maksuttomaan, anonyymiin hiv-pikatestiin.

Narinkkatorilla tapaat Positiiviset ry:n työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Mukana ovat myös Pro-tukipiste, SPR ja suomalaisia Keep a Child Alive –vapaaehtoisia (KCA Chapter Finland).
Kesäkumikampanja starttaa tänä kesänä 4.6. YleXPopista Lahdessa. Kesäkumikampanjassa ovat mukana YleX, SPR, Väestöliitto ja Syöpäjärjestöt. 

 

Huikea mahdollisuus päivittää hiviin liittyviä tietoja!