Kategoriat
Uutiset

Let´s stop HIV!

Tänä vuonna Toivon päivä goes graffiti @Suvilahti

Maanantaina 4.6.2018 Toivonpäivää vietetään Helsingissä Suvilahdessa klo 12 alkaen. Klo 12-14.30 on graffitityöpaja yli 14-vuotiaille. Tapahtuma on ILMAINEN!

Opettamassa graffiti- ja katutaiteen nimet: Flaum, Ruusa ja Poppamaija. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa tulojärjestyksessä. Klo 15 alkaen Suvilahden graffitiaita saa uuden ilmeen. Mukana mm. Kiss, Flaum, Ruusa ja Poppamaija. Osallistu työpajaan, tule katsomaan kun Suvilahden graffitiaita saa uuden ilmeen, kysy tai juttele hivistä ja hivin kanssa elämisestä ja seksuaaliterveydestä sekä seksistä.

Hiviin liittyy edelleen paljon vanhentunutta tietoa. Tapahtumassa voit myös osallistua ajanmukaisen hiv-tiedon levittämiseen somessa hashtageilla #toivonpäivä #Positiivisetry #positiivisetfaktat

Tule mukaan päivittämään tietoja ja osoittamaan, että ennakkoluuloille ei ole tilaa ja että pelot hiviin liittyen ovat aiheettomia.

Kokemustemme mukaan hiviin liittyy edelleen paljon ennakkoluuloja, jotka johtuvat puutteellisista ja vanhentuneista tiedoista. Nämä yhdessä aiheuttavat stigmaa ja mahdollistavat syrjintää. Hiv-tartunnan saaneet ihmiset voivat elää täysipainoista tavallista elämää. Tänä päivänä tiedetään, että elinikä on sama kuin muulla väestöllä ja toimiva hiv-lääkitys estää myös hivin tarttumisen.

Hiviin liittyvä stigma muodostuu ennakkokäsityksistä hivin kanssa elävistä ihmisistä.  Näiden käsitysten takia valitettavan usein ihmiset eivät uskaltaudu tai osaa hakeutua hiv-testiin. Usein myös ajatellaan, että hiv ei kosketa minua. Hiv koskettaa meitä kaikkia. Tule mukaan osoittamaan, että ennakkoluuloille ei ole tilaa ja että pelot hiviin liittyen ovat aiheettomia.

Positiiviset ry viettää Toivonpäivää 15:ttä kertaa. Vuosien aikana päivän viettotapa on vaihdellut, mutta joka vuosi tarkoitus on ollut välittää ajan tasalla olevaa, oikeaa tietoa hivistä ja hivin kanssa elämisestä.

Mukana menossa myös Kesäkumeja SPR:ltä, Hivpointin nuorten työ justwearit.fi, KCA Chapter-Finland

Tapahtumasta tehdään lyhyt video, jossa pääosassa on uuden ilmeen saava graffitiaita.

Tapahtuma on suunnattu kaikille ja on lapsiystävällinen.

Säävaraus!

Tarjolla myös hiv-positiivisten leipomaa pullaa!

Lisätietoja Positiiviset ry puh. 09 6925 441 / positiiviset.fi /positiiviset@positiiviset.fi /chat nettisivuilla ti, ke ja pe klo 13-15, ma klo 18-20.

Tule viettämään kanssamme Toivon päivää Suvilahteen 4.6.2018!