Kategoriat
Artikkelit Uutiset

Positiiviset merkkivuodet muuttavat maailmaa!

Vuosi 2021 pitää sisällään useita merkkipäiviä. Hiv-epidemian alusta tuli kesäkuun alussa kuluneeksi 40 vuotta, ja toimivan hiv-lääkityksen kehityksestä on kulunut 25 vuotta. Lääkityksen kehitys on erityinen käännekohta hivin historiassa. Toimivan hiv-lääkityksen keksiminen ja käyttöönotto on pelastanut miljoonia elämiä ja hivin kanssa elävät voivat lääkityksen turvin jatkaa täysipainoista elämää. Lääkitystä pidetäänkin oikeutetusti yhtenä länsimaisen lääketieteen menestystarinoista!

Juhlistimme 25-vuotiasta lääkitystä ja toimme Positiiviset merkkivuodet -paneelissa 30.6.2021 esiin uusinta tietoa hivistä. Paneeli striimattiin eikä siitä ole tallennetta, mutta teemme panelistien kommenteista somenostoja tulevien viikkojen ja koko syksyn 2021 ajan.

Keskusteluun osallistuivat pitkän linjan hlbti-aktivisti Jussi Nissinen, kirjoittaja ja somepersoona Eino Nurmisto, europarlamentaarikko Alviina Alametsä, Positiivisten yhteisötynötekijä Tapani Valkonen, joka esiintyi myös hiv-positiivisena, Hivpointin prep-asiantuntija Sami Tuunainen sekä infektiolääkäri Pia Kivelä. 

Lämmin kiitos kaikille paneelin seuraajille ja siihen osallistuneille! Hyvää Pridea kaikille!