Kategoriat
Uutiset

Toivon päivä 4.6.

Positiiviset ry juhlistaa yhdeksännen kerran Toivon päivää tiistaina 4.6.2013.

Tänä vuonna olemme lähestyneet toivoa kahdella tavalla; sarjakuvakilpailulla, hivistä ja hiv-testauksesta muistuttavalla postikortilla Suur-Helsingin alueella sekä tarjoamalla hiv-pikatestausta ammattilaisille yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Sarjakuvakilpailun tulokset julkistetaan Toivon päivänä.

 

Oletko koskaan käynyt hiv-testissä?

Hiv-infektioon on olemassa lääkitys eikä riittävän ajoissa todettu hiv-tartunta lyhennä ihmisten elinajanodetta. Jotta hiviä voidaan hoitaa, niin hiv-positiivisuus pitää olla tiedossa.  Paras ja ainoa tapa todeta hiv-tartunta on hiv-testi.

Positiiviset ry järjestää 4.6.2013 Toivon päivän hiv-testauskampanjan terveysalan ammattilaisille yhteistyössä Hiv-tukikeskuksen, SPR:n, Pro-tukipisteen ja Helsingin Vinkin kanssa.

1 200 Suur-Helsingin alueen sairaanhoitajaa ja lääkäriä on saanut postitse kutsun kokeilemaan anonyymia hiv-pikatestiä ilman ajanvarausta. Samalla olemme halunneet muistuttaa hivin olemassa olosta ja siitä, että hiv ei (edelleenkään) näy päällepäin. Kenellä tahansa voi olla hiv, joten testiä tulisi tarjota kaikille, joilla on ollut mahdollinen riskitilanne saada hiv-tartunta.

Testauspäivä on kaikille avoin tilaisuus, johon myös muut terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaiset ovat tervetulleita. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Testaus toteutetaan ottamalla verinäyte sormenpäästä ja tuloksen saa 15 minuutissa.

Toivon päivän hiv-pikatestaus Helsingissä tiistaina 4.6.2013:

klo 9–11 SPR testaa Positiiviset ry:ssä, Malminkatu 24
klo 9–15 Hiv-tukikeskus, Unioninkatu 45 K
klo 9–11 Helsingin Vinkki, Toinen Linja 15
klo 16–19 Pro-tukipiste, Vilhonkatu 4 B 20, 5 krs. 
klo 16–19 Pro-tukipiste, Fleminginkatu 25, katutaso