Kategoriat
Uutiset

Suorana HUSista: missä mennään hiv-positiivisten hoidossa?

Maailman aids-päivän aattona 30.11.2021 HUSin live-striimissä keskusteltiin hivistä.

Keskustelijoina livestriimissä olivat Positiivisten yhteisötyöntekijä Tapani Valkonen ja HUSin infektiolääkäri Jussi Sutinen.

Keskustelutilaisuuden teemana oli 40 vuotta hiv-epidemiaa ja 25 vuotta toimivaa hiv-lääkitystä. Tilaisuudessa tehdään tiivis katsaus hivin histroriaan aina ensimmäisestä kirjatusta tapauksesta alkaen.

Lisäksi kuullaan esimerkiksi, millainen sairaus hiv oli epidemian alkuvuosina ja millaisena ilmiönä se tuolloin näyttäytyi julkisuudessa. Samoin käsitellään vuosikymmenien aikana tapahtunutta kehitystä niin hoidon ja lääkityksen kuin ihmisten asenteiden ja käsitystenkin osalta. Tapahtumia käsitellään sekä lääketieteen että hiv-positiivisten itsensä näkökulmasta.

Kysymyksiä keskustelijoille sai esittää sekä ennakkoon että lähetyksen aikana. Koko tilaisuuden kesto oli noin puoli tuntia. Katso tallenne livestriimistä alla!

HUS julkaisi aiheesta myös tiedotteen Maailman aids-päivän alla. Sen voit lukea täältä!