Kategoriat
Uutiset

Vastaa 31.1. mennessä! Kysely stigmasta – survey on stigma

Osallistu ja vaikuta hiviin liittyvän stigman poistamiseen!
Help us eliminate HIV stigma and discrimination!

(In English below)

Ensimmäinen eurooppalainen kysely hiv-tartunnan saaneiden kokemasta stigmasta

Kyselyllä Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (ECDC) yhteistyössä eurooppalaisten järjestöjen (AAE ja EATG) kanssa selvittää hiv-positiivisten kokemuksia stigmasta Euroopassa. Kyselyyn vastaaminen kestää 10–20 minuuttia, ja kysymykset keskittyvät kokemuksiin hiviin liittyvästä stigmasta ja syrjinnästä.

Kyselyyn voi vastata yli 20 eri kielellä. Vastausaikaa on 31.1.2022 saakka. Kyselyn tuloksia raportoidaan keväällä 2022.

Linkki suomenkieliseen kyselyyn tässä.

First ever European-wide HIV stigma survey

The purpose of this survey is to ask people living with HIV across Europe and Central Asia about their experience of stigma.

One of the Global HIV and AIDS targets is to end HIV related stigma and discrimination by 2030, and the findings of this survey will contribute not only to measuring the current situation but also shaping national policies and legislation fighting stigma and discrimination.

The survey is available online in more than 20 languages, takes about 10 minutes to complete and is fully anonymous. You can change language via the menu button on phone or by the dropdown Languages menu in web version.

The survey is available until 31th January 2022.

Link to the survey here.