Kategoriat
Uutiset

Positiiviset hakee korkeakouluharjoittelijaa

Haemme korkeakouluharjoittelijaa projektiin, jossa selvitetään hiv-hoidon saavutettavuutta uusilla hyvinvointialueilla. 

Vuodesta 1989 lähtien toiminut hiv-tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä vertaistuki- ja edunvalvontajärjestö Positiiviset ry on ainoa hiv-tartunnan saaneiden potilasjärjestö Suomessa. Yhdistyksen tehtävä on valvoa ja ajaa hiv-tartunnan saaneiden etuja yhteiskunnassa, toimia asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä sekä ehkäistä syrjintää ja syrjäytymistä. Yhtenä tärkeänä tehtävänä on lisäksi helpottaa hiv-positiivisten hoitoon pääsyä.

Nyt etsimme korkeakouluharjoittelijaa projektiin, jossa selvitetään hiv-hoidon saavutettavuutta uusilla hyvinvointialueilla. 

Uusien hyvinvointialueiden toiminnan käynnistyminen on aiheuttanut monia käytännön uudistuksia. Projektin tavoitteena on selvittää, miten hiv-positiivisten hoito uusilla hyvinvointialueilla toteutuu ja mitä alueellisia eroavaisuuksia tilanteeseen mahdollisesti liittyy. Päivitetyn tiedon tarpeet liittyvät ensisijaisesti potilaiden yhdenvertaisuuteen ja hiv-hoidon saavutettavuuteen.

Harjoittelijana työhösi kuuluu selvitystyön tekemiseen liittyviä käytännön tehtäviä, kuten yhteydenpitoa hyvinvointialueisiin sekä haastatteluiden ja kokemusten keräämistä. Pääset osallistumaan monipuolisesti myös muuhun järjestön toimintaan kiinnostuksesi mukaan. Harjoittelu saattaa edellyttää myös jonkin verran matkustamista Suomen sisällä.

Harjoittelu soveltuu sinulle, jos opiskelet esimerkiksi sosiaali- tai yhteiskuntatieteitä. Edellytämme aktiivista ja itsenäistä työskentelyotetta, joustavuutta ja yhteistyökykyä sekä erinomaista suomen kielen taitoa. Eduksi katsomme kiinnostuksen kansalaisjärjestötoimintaa ja vaikuttamistyötä kohtaan.

Harjoittelun voi suorittaa joko osa-aikaisesti tai täyspäiväisesti ja sen kesto on 3–5 kuukautta valitun henkilön preferenssien mukaisesti. Harjoittelun voi aloittaa joustavasti huhti-toukokuun 2023 aikana. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa. Maksamme harjoittelijalle täyspäiväisestä työstä 1950 euroa kuukaudessa. Edellytämme, että sinulla on mahdollisuus saada yliopiston harjoittelutuki.

Lisätietoja tarvittaessa toiminnanjohtaja Sini Pasaselta (sini.pasanen@positiiviset.fi).

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse viimeistään keskiviikkona 12.4.2023 osoitteeseen sini.pasanen@positiiviset.fi