Kategoriat
Uutiset

Kiitos Pride-kuukausi!

Positiiviset juhli kesäkuussa Pridea monin tavoin ja useammilla paikkakunnilla. Pride-kuukausi oli täynnä toinen toistaan erilaisempia ja mieleenpainuvampia kohtaamisia.

Pride-kuukausi huipentui viime viikolla Helsingissä, jossa juhlittiin Helsinki Pride -viikkoa.

Positiivisia kohtaamisia – puheenvuoroja stigmasta

Positiivisten Helsinki Pride -viikon keskustelutilaisuudessa tiistaina 28.6. pureuduttiin stigmaan. Teeman mukaisesti puheenvuorot käsittelivät stigmaa monesta eri näkökulmasta; stigman juurista, ilmenemismuodoista ja vaikutuksista ihmisten elämään ja ihmisten välisiin kohtaamisiin.

Positiiviset on ollut mukana toteuttamassa kansainvälistä Stigma Index -tutkimusprojektia, jossa on kerätty hiv-positiivisten kokemuksia stigmasta erilaisissa arkielämän tilanteissa.

Stigman murtaminen vaatii sen tekemistä näkyväksi. Se piiloutuu rakenteisiin ja vaikuttaa sieltä salakavalasti ihmisten asenteisiin, ennakkoluuloihin ja lopulta toimintaan. Meidän on vaikeaa osoittaa sormella stigman aiheuttajaa, mikä tekee stigman tunnistamisesta ja purkamisesta entistä vaikeampaa.

Puhumassa ja stigman kokemuksia omista näkökulmistaan avaamassa olivat mm. Setan puheenjohtaja Sakris Kupila, Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen, Hivpointista miesten seksuaaliterveystyötä tekevä Teppo Heikkinen sekä Stigma Index -tutkimuksen haastattelijoita. Keskustelua juonsi Positiivisten toiminnanjohtaja Sini Pasanen.

Ryhmäkuva keskustelutilaisuuden osallistujista. Osa seisoo, osa istuu sohvalla. Käsissä auringonkukat.
Keskustelutilaisuuden puhujat yhteiskuvassa tilaisuuden jälkeen. Kiitokset kaikille kuulijoille!

Stigma Index -tutkimuksen tulokset julkaistaan tulevana syksynä. Tulosten avulla tehdään stigman kokemuksia näkyväksi myös suurelle yleisölle. Seuraa Positiivisten kanavia ja pysyt ajan tasalla tulosten julkaisuaikataulusta!

Ihmisyydestä – kohtaamisia ja keskusteluja taiteen merkeissä

Helsinki Pride -viikon aikana järjestettiin myös paljon muuta toimintaa ympäri kaupungin. Positiiviset olivat mukana Kallion kirkossa järjestetyssä Ihmisyydestä -taidenäyttelyssä. Pop up -pisteellä oli mahdollisuus keskusteluun näyttelyn herättämistä ajatuksista ja hiviin ja hiviin kanssa elämiseen liittyvistä kysymyksistä. Näyttelyn tunnelmiin pääsee vielä jälkikäteenkin Instagramissa, tilillä @ihmisyydesta.

Pride-kulkueessa päästiin marssimaan useamman vuoden tauon jälkeen

Ihmisiä Pride-marssilla.
Helsinki Pride -marssi keräsi aurinkoisille kaduille kymmeniä tuhansia marssijoita 2.7.2022.

Ilahduttavan suuri joukko Positiivisten toimijoita ja vapaaehtoisia pääsi nauttimaan kesäisestä Helsingistä ja Pride-kulkueen tunnelmasta lauantaina 2.7.2022. Paahteisesta auringonpaisteesta huolimatta tunnelma oli korkealla ja iskulauseita jaksettiin huutaa koko matkan ajan! Kiitokset kaikille osallistujille ja erityisesti esihuutajallemme, Hivpointin Tepolle.

Toimisto ja tapaamispaikka hiljenevät pikkuhiljaa kesälomille. Lataillaan hetki akkuja ja syksyn tullen pyöräytetään toiminta entistä voimakkaammalla tarmolla käyntiin. Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!