Kategoriat
Poveri Uutiset

Uteliaana uuteen vuoteen – uusi Poveri on ilmestynyt!

Positiivisten jäsenlehti Poverin vuodenvaihdenumeron on juuri ilmestynyt! Fyysinen lehti on vielä painossa, mutta digiversio on luettavissa Positiivisten nettisivuilla.

Lue Poveri digiversiona täältä. Jäsenet saavat myös Poverin fyysisen version postissa heti, kun se tulee painosta.

Pääkirjoitus: Jaana Tiiri

Uusi vuosi on käynnistymässä ja ilmassa on innostusta! Käsissäsi olevasta Poverista löydät viimeiset vuoden 2022 kuulumiset, katsauksen Positiivisten toimiston tyyppeihin ja tietoa uuden vuoden 2023 toiminnasta. Monenlaista on luvassa: tapahtumia, tapaamisia ja tukea sekä kasvokkain että verkossa. Tutustu ja tule mukaan! 

Olen toiminut nyt Positiivisissa vertaistuen koordinaattorina keväästä 2022 lähtien. Reiluun puoleen vuoteen on mahtunut paljon meininkiä, uuden oppimista ja ihmisiin tutustumista. Kiitos kaikille, joiden kanssa olen saanut jutella, kuulla toiveista ja tarinoista yhdistyksen poluilta ja suunnitella toimintaa. On ollut ilo! Vaikka uudessa työpaikassa on aina jännittävää aloittaa, on minusta koko ajan tuntunut, että minut on otettu lämpimästi vastaan. 

Vertaistuen koordinaattori Jaana ja toimistokoira Ritu, joka vierailee välillä Positiivisten tapaamispaikassa Kampissa ilostuttamassa kaikkia kävijöitä.

Positiivisten yhteisö on ainutlaatuinen. Täällä ihmiset ovat sitoutuneita ja rakentaneet ympärilleen tilaa, jossa olla rauhassa oma itsensä vuosien ja vuosikymmenten ajan. Tähän yhteisöön ja tilaan on hyvä tulla, helppo tulla kuulluksi ja kaikki kokevat tärkeäksi sen, että toisia kannatellaan, oli elämäntilanne mikä hyvänsä. Positiivisten toimintaan ihmiset tulevat hyvin moninaisista paikoista ja elämäntilanteista, mutta täällä toisia tuetaan, kun itse ei jaksa. Saadusta tuesta aukeaa hyvä kehä: kun on saanut tukea, haluaa tarjota saman kokemuksen muille. Sitä vertaistuki parhaimmillaan on. 

Haluan pitää syvällä muistissani kaikki nämä kokemukset, kun suunnittelemme ja pohdimme vuoden 2023 toimintaa. Miten saisimme levitettyä Positiivisten sanaa niin, että kaikki tukea ja yhteisöä tarvitsevat saisivat kuulla meistä, uskaltaisivat liittyä joukkoon ja laajentaa porukkaamme? Toiminnan on oltava sellaista, että jokaiselle olisi helppoa ja turvallista tulla mukaan. Tämän vuoksi 2023 toimintaan osallistumisen kynnystä madalletaan edelleen esimerkiksi helposti lähestyttävän Discord-verkkoalustan luomisella ja kokeilemalla maailmalla muissa hiv-järjestöissä toiminutta kaveritoimintaa. 

Onko sinulla ajatuksia, intoa ja ideoita tulevaan vuoteen? Antaa tulla vaan! Parasta tässä hommassa on yhdessä tekeminen. Kaikki lähtee siitä. Täältä tullaan, vuosi 2023.