Kategoriat
Uutiset

Positiivisten digiloikka – tervetuloa keskustelemaan Discordiin!

Uudella Discord-palvelimella voi keskustella arkisista asioista, jakaa omia kokemuksia sekä kysyä ja saada vastauksia hiviin liittyviin kysymyksiin. 

Kasvokkain järjestettävän vertaistoimintaan ja hybriditapaamisiin osallistumisen lisäksi Positiivisten toimintaan pääsee mukaan myös etänä chattaillen. Yhdistykselle on nimittäin vastikään perustettu oma Discord-palvelin! 

Palvelin on tarkoitettu hiv-positiivisille sekä heidän läheisilleen. Siellä voi keskustella arkisista asioista, jakaa omia kokemuksia sekä kysyä ja saada vastauksia hiviin liittyviin kysymyksiin. 

Vertaistukea, vastauksia kysymyksiin, meemejä ja kissavideoita? 

Positiivisten Discord-alustalla kaikenlainen keskustelu on sallittua! Osa keskustelukanavista on rajattu käsittelemään tiettyjä aiheita, kuten terveydenhuoltoa tai hiviin liittyviä kysymyksiä, mutta palvelimella on tilaa ja lupa jutella mistä tahansa muustakin ja vaihtaa kuulumisia muiden käyttäjien kanssa. Käyttäjien toiveiden mukaan erilaisia aihekanavia voi myös luoda aina lisää – jos keskustelua syntyy esimerkiksi paljon jostakin tietystä harrastuksesta tai muusta teemasta, voi sitä varten luoda oman kanavan. Myös meemien ja kissavideoiden linkkailu on tervetullutta. 

Kaikkien palvelimen käyttäjien tulee sitoutua noudattamaan palvelimen sääntöjä ja turvallisemman tilan periaatteita, jotka löytyvät listattuna palvelimen kanavavalikosta. 

Jos haluat mukaan, laita viestiä vertaistuen koordinaattori Valolle (valo@positiiviset.fi tai 044 750 7462) tai jollekulle muulle Positiivisten työntekijöistä. Viestisi nähtyään he lähettävät sinulle kutsulinkin palvelimelle. 

Discord on monipuolinen ja helppokäyttöinen alusta 

Discordia voi käyttää sekä puhelinsovelluksella että tietokoneelta käsin. Toimintaperiaatteiltaan Discord on yhdistelmä esimerkiksi Whatsappin kaltaista pikaviestipalvelua sekä perinteisiä foorumeita, joissa eri keskustelunaiheille on omat pysyvät ketjunsa. Kirjoittamalla keskustelemisen lisäksi Discordista löytyy myös äänikanavia, joille voi liittyä kuin puheluun tai ottaa sen lisäksi myös videoyhteyden muihin osallistujiin. 

Discordissa keskustelu on anonyymiä, eikä itsestään tarvitse kertoa siellä mitään, mitä ei halua. Osa henkilökohtaisempia aiheita käsittelevistä Discordin keskustelukanavista on rajattu niin, että ne voi nähdä ja niille voi osallistua vain, jos on kertonut oman henkilöllisyytensä jollekulle Positiivisten toimiston työntekijöistä, jotka toimivat Discordissa moderaattoreina. 

Discordin moderoinnista on päävastuussa Positiivisten vertaistuen koordinaattori Valo – jos sinulla on jotakin kysymyksiä tai uusia ideoita Discordiin liittyen, pistä viestiä Valolle. 

Tervetuloa mukaan!