Kategoriat
Uutiset

Toivon päivää vietetään jo 19. kerran!

Toivon päivänä 4.6. haluamme vuosittain lisätä tietoisuutta hivistä ja hivin kanssa elämisestä.

Positiiviset on viettänyt Toivon päivää 4.6. jo vuodesta 2004 lähtien. Toivon päivänä haluamme vuosittain lisätä tietoisuutta hivistä ja hivin kanssa elämisestä, sekä muistuttaa niistä myönteisistä edistysaskeleista, joita hivin hoidossa on tehty.

Tänä vuonna Toivon päiväksi julkaistaan Stigma Indexin tuloksia

Moni hiv-positiivinen kokee yhä epäasiallista kohtelua terveydenhuollon eri hoitopaikoissa. Tähän on tultava muutos! Ihmisarvoinen hoito kuuluu kaikille.

Positiiviset on toteuttanut kattavan the People Living with HIV Stigma Index -kyselytutkimuksen, joka kokoaa yhteen suomalaisten hiv-positiivisten kokemuksia hiviin liittyvästä stigmasta ja syrjinnästä. Tutkimus avaa ensimmäisenä Suomessa hiv-positiivisten ihmisten kohtaamaa stigmaa ja syrjintää yhteiskunnan eri tasoilla.

Raportti tulee myöhemmin kokonaisuudessaan luettavaksi nettisivuillemme, ja tuloksia julkaistaan sosiaalisessa mediassa Toivon päivän viikonloppuna. Kannattaa siis laittaa seurantaan Positiivisten sivut Facebookissa (Positiiviset ry Hiv-Finland) ja Instagramissa (positiiviset_hivfinland).

Hyvää Toivon päivää!