Kategoriat
Uutiset

Stigmaa taklaamassa Manse pridella 14.6.

Mitä stigma on, miten se näkyy arkipäivässä ja miten sitä voi taklata? Sitä selvitetään Positiiviset ry:n järjestämässä tilaisuudessa Manse Pride -viikolla.

Positiivisten Manse pride -viikon keskustelutilaisuus pääkirjasto Metson Pihlaja-salissa 14.6.2024 klo 11–13

Mitä stigma on, miten se näkyy arkipäivässä ja miten sitä voi taklata? Sitä selvitetään Positiiviset ry:n järjestämässä tilaisuudessa Manse Pride -viikolla.

Hiv-positiiviset kohtaavat stigmaa ja syrjintää arkipäiväisissä tilanteissa, kuten terveydenhuollossa ja työpaikoilla. Positiivisten Stigma Index -tutkimus paljastaa, että stigma estää edelleen hiv-positiivisia hakeutumasta terveydenhuoltoon tai osallistumasta sosiaalisiin tilaisuuksiin. Yhteiskunnan asennemuutos on hidasta, ja stigma on ehditty sisäistää. Kerromme tilaisuudessa tiivistetysti viimeaikaisista stigmaan liittyvistä tutkimuksista.

Tilaisuudessa Positiiviset ry alustaa keskustelua hiv-positiivisten kokemasta stigmasta ja syrjinnästä. Alustuksen jälkeen paneelikeskustelussa Sinuiksi ry, Pro-tukipiste sekä Transfeminiinit ry avaavat sitä, millaisia stigmoja he kohtaavat ja mitä voisimme yhdessä tehdä stigman vähentämiseksi eri yhteisöissä ja yhteiskunnassa laajemmin.

Millaista on tarkastella maailmaa vähemmistönäkökulmasta käsin? Miltä tuntuu, kun esimerkiksi sairauteen, seksuaalisuuteen, identiteettiin tai ammattiin liittyvä stigma työntää yhteiskunnan marginaaliin? Paneelikeskustelussa puhujat eri kansalaisjärjestöistä tuovat esiin stigmaan ja yhteiskunnan marginaalissa elämiseen liittyviä näkökulmia, joita valtavirrassa ei aina osata ottaa huomioon, tai edes nähdä.

Tervetuloa taklaamaan stigmaa Manse Pride -viikon hengessä!

Lisätietoja tapahtumasta:

Tappu Valkonen

tappu.valkonen@positiiviset.fi

044 750 7470